Friday, June 25, 2021
Jurnalism corect


Decizie definitivă a Instanței supreme: Secția Specială a comis un abuz în „cazul Sorina”

By Vîrban Robert , in Justitie Stirile zilei , at 14 iulie 2020 Etichete: ,

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis că Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție i-a încălcat dreptul la circulație Sorinei Săcărin, fetița adoptată de o familie de români din SUA.

Familia adoptivă a Sorinei a depus plângere pe numele procurorului SIIJ Mihaela Iorga Moraru, după ce magistratul a confiscat de la Direcția Pașapoarte Dolj pașaportul emis pe numele Sorinei.

Context

Imaginile cu Sorina, fetița din Baia de Aramă scoasă cu forța din casa asistentului maternal pentru a fi dusă la familia adoptivă, au avut un puternic impact asupra societății românești. Conflictul a pornit după ce familia asistentului maternal la care locuia Sorina a refuzat să o dea pe micuță familiei adoptive.

Procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, însoţit de poliţişti, a mers la locuința familiei Șărămăt pentru a lua copilul. În imagini se vede cum copilul se opune plecării din plasament, însă este scos cu forța de magistrat.

La câteva zile după ce fetița a ajuns la familia adoptivă, pe fondul discuțiilor publice, procurorul general al României a cerut instanței revocarea adopției. De asemenea, Bogdan Licu a solicitat ca Sorina să nu părăsească România până când nu sunt administrate probele în dosarele deschise: unul la Craiova, privind sechestrarea micuței de familia adoptivă, altul la SIIJ, privind un posibil abuz în serviciu al procurorului care a luat copilul cu forța.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW