Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Decizie definitivă a Înaltei Curți: Costel Alexe rămâne sub control judiciar

By Matthew Garvey , in Justitie Politic Stirile zilei , at 6 mai 2021

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a decis că fostul ministru al Mediului, Costel Alexe, rămâne sub control judiciar în dosarul în care este acuzat de fapte de corupție. Decizia ÎCCJ este definitivă.

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins, ca nefondate, plângerile depuse de fostul ministru al Mediului și de Grecu Ioan Bogdan la măsura controlului judiciar dispusă de procurorii DNA.

Președintele CJ Iași, plasat sub control judiciar

Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, a fost inculpat și pus sub control judiciar de DNA în dosarul în care este acuzat de fapte de corupție. Ca urmare a deciziei procurorilor și poziției exprimate public de Klaus Iohannis, Alexe a anunțat pe 28 aprilie că s-a autosuspendat din funcția președinte al organizației județene a PNL.

Costel Alexe nu poate părăsi teritoriul statului.

„Ieri, 27 aprilie, am fost invitat la DNA pentru a mi se aduce la cunoștință că, în dosarul care mă vizează, am primit calitatea de inculpat, iar procurorii au dispus impunerea controlului judiciar. Sunt nevinovat și am convingerea că voi demonstra acest lucru în instanță, dar, în acest moment, consider că este un gest de onoare să mă autosuspend din funcția de președinte al PNL Iași. Partidul Național Liberal a susținut permanent lupta împotriva corupției prin toate măsurile pe care le-a luat nu doar de când este la guvernare, ci și când a fost partid în opoziție. Și eu personal am susținut lupta împotriva corupției, am promovat integritatea în activitatea mea politică și așa voi proceda și de acum înainte”, a afirmat Costel Alexe, pe 28 aprilie.

DNA îl acuză pe Costel Alexe de luare de mită

Procurorii DNA îl acuză pe Costel Alexe că ar fi primit mită 22 tone de tablă, în valoare de 103.000 lei, pentru a aloca gratuit către o fabrica certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră.

Conform anchetatorilor, Alexe ar fi trebuit să „închidă ochii” cu privire la măsurile luate de această fabrică pentru închiderea unui depozit de deșeuri  neconforme (haldă de zgură), depozitul fiind unul dintre cele 68 de depozite neînchise pentru care statul român a fost condamnat de Curtea de Justiție a Uniunii Europene, în anul 2018.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *