Friday, August 12, 2022
Jurnalism corect


Decizia de carantinare a Capitalei, anunțată marți. Ce scenarii iau autoritățile în calcul – SURSE

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 23 martie 2021

Autoritățile sunt așteptate marți să ia o decizie în legătură cu carantinarea Bucureștiului, după ce rata de infectare a ajuns luni la 5,67 de cazuri la mia de locuitori. 

Alin Stoica, prefectul Capitalei, a anunțat că marți va primi de la Direcția de Sănătate Publică o analiză privind posibila intrare în carantină a Bucureștiului.

Ce scenarii sunt luate în calcul

Scenariul propus de Ministerul Sănătății este cel în care Capitala și județul Ilfov intră împreună în carantină, au precizat surse politice pentru MainNews.ro.

Prim-ministrul Florin Cîțu, în schimb, nu este de acord cu varianta propusă de Minister și ar lua în calcul alte două scenarii.

Unul dintre ele ar fi limitarea circulației în Capitală după ora 18:00, iar persoanele care se vor deplasa după ora menționată vor fi nevoite să prezinte o declarație pe proprie răspundere. De asemenea, centrele comerciale vor fi închise.

Al treilea scenariu luat în calcul ar fi limitarea circulației în weekend-uri.

Luni, premierul a avut o serie de întâlniri cu reprezentanții autorităților locale, printre care prefecții, primarii de sector și primarul general al Municipiului București.

„Vrem să evităm carantina, pentru a nu afecta și mai mult activitățile economice. Este clar nevoie de o implicare mai mare a autorităților în informarea populației cu privire la campania de vaccinare și la măsurile pe care le-am urmat și trebuie să le urmăm în continuare”, a declarat Florin Cîțu, luni seară.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: Florin Cîțu, după întâlnirea cu prefecții: Am cerut să ia toate măsurile pentru a impune respectarea strictă a regulilor

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW