Sunday, May 26, 2024
Jurnalism corect


Decizia autorităților pentru tratarea pacienților COVID aflați în stare gravă

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 22 septembrie 2021

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a decis, miercuri, 22 septembrie, amplasarea unei unităţi mobile de Terapie Intensivă în incita Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” pentru pacienții infectați cu SARS-CoV-2.

CMBSU a suplimentat numărul de paturi, inclusiv de ATI, pentru pacienții COVID și alocarea a altor 20 de autospeciale din cadrul IGSU pentru realizarea testării la domiciliu.

În perioada următoare, afirmă reprezentanții CMBSU, vor fi înființate 28 de paturi terapie intermediară – 21 la Spitalul ‘Dr. Victor Babeş’ și șapte la Spitalul copii ‘Victor Gomoiu’.

Valul patru crește în intensitate

Autoritățile au anunțat miercuri, 22 septembrie, 130 de decese și 7.045 cazuri de coronavirus depistate în ultimele 24 de ore, dintre care 1.044 sunt doar în Capitală. Situația continuă să fie dramatică în spitalele COVID, unde sunt internați 8.724 de bolnavi, dintre care 1.037 sunt la Terapie Intensivă.

Două decese se înregistrează la categoria de vârstă 20-29 de ani, fiind vorba despre două femei, una în vârstă de 22 de ani, din județul Caraș-Severin, vaccinată, care prezenta mai multe boli asociate grave, și alta de 26 de ani, din județul Giurgiu, nevaccinată, care avea o afecțiune asociată. Un deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 de ani, fiind vorba despre un bărbat de 35 de ani nevaccinat, care s-a infectat în afara României.

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW