Sunday, May 26, 2024
Jurnalism corect


Decese la Secţia ATI a Spitalului „Sf. Pantelimon” din Capitală: Procurorii au început audierile / Ancheta vizează infracțiunea de omor

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 12 aprilie 2024

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a anunțat vineri, 12 aprilie, că procurorii au început urmărirea penală cu privire la infracţiunea de omor în urma deceselor înregistrate în Spitalul „Sfântul Pantelimon” din Capitală. Trei angajaţi ai unităţii sanitare au fost audiaţi în dosarul care vizează decesele a circa 20 de pacienți. 

Procurorii menţionează că au început urmărirea penală cu privire la infracţiunea de omor şi au administrat mai multe mijloace de probă în cauză.

„În data de 11 aprilie 2024, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi poliţişti din cadrul D.G.P.M.B. – Serviciul Omoruri s-au deplasat la Secţia A.T.I. şi au efectuat o cercetare la faţa locului, solicitând totodată predarea mai multor înscrisuri relevante, care din cauza volumului nu au putut fi predate pe loc. În cursul zilei de 12 aprilie 2024 au fost audiaţi trei martori – angajaţi ai spitalului, fiind totodată obţinute documentele medicale referitoare la toţi pacienţii decedaţi în cadrul Secţiei A.T.I. în perioada 4-7 aprilie 2024 (17 pacienţi), precum şi alte înscrisuri”, se arată într-un comunicat dat publicităţii de Parchet.

Doi medici de la terapie intensivă sunt acuzați de directoarea de îngrijiri medicale că ar fi scăzut intenționat dozele de medicament care îi ținea în viață pe unii pacienți, pentru a elibera mai repede paturile. 20 oameni și-au pierdut viața. Totul ar fi ieșit la iveală după ce o asistentă care s-a săturat să închidă ochii s-a decis să reclame ororile.

„Asistenta a ridicat această suspiciune (…) că medicii ar fi scăzut în mod intenționat doza de noradrenalină. Nu se știe din ce motiv. Nu poate exista justificare. Pare o situație halucinantă. Lăsăm ancheta să-și desfășoare cursul”, a declarat Bogdan Socea, managerul Spitalului.

Foto: Inquam Photos/ George Călin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW