Sunday, July 14, 2024
Jurnalism corect


De ce și-a suspendat România strategia pentru combaterea consumului de alcool / Peste 40% dintre băieți și 20% dintre fete încep timpuriu să bea

By Robert Madaianu , in Stirile zilei , at 8 mai 2021 Etichete: ,

România a suspendat elaborarea strategiei de combatere a consumului dăunător de alcool, potrivit unui document semnat de un secretar de stat din Ministerul Sănătății și consultat de Main News. Motivul este reprezentat de debutul pandemiei COVID-19, care a necesitat, potrivit sursei citate, îndreptarea tuturor eforturilor.

Bazele strategiei menite să integreze toate acțiunile existente au fost puse în 2019, însă demersul a fost suspendat în martie 2020. (FOTO 1)

FOTO 1 – documentul Ministerului Sănătății

„Având în vedere faptul că în luna martie 2020 a început pandemia de COVID-19, toate eforturile fiind îndreptate către prevenirea răspândirii pandemiei, elaborarea strategiei de reducere a consumului dăunător de alcool în România a fost suspendată”, se arată în document, în fapt un răspuns al Ministerului Sănătății la interpelarea unui parlamentar care solicită informații despre acțiunile statului în combaterea fenomenului.

Ministerul susține, însă, că din 2011 există o activitate de informare cu privire la riscurile consumului de alcool, care se desfășoară pe parcursul unei luni calendaristice, în 2021 această lună fiind iunie.

Date îngrijorătoare

Informațiile vin în contextul în care procentul băieților din România care consumă alcool în timpul adolescenței este mai mare decât media europeană.

Diferența este de aproximativ 10 procente. În ceea ce privește fetele, media din țara noastră este sub cea europeană.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: Raport îngrijorător: procentul tinerilor din România care consumă alcool, cu mult peste media europeană

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW