Sunday, December 4, 2022
Jurnalism corect


De ce este important portul măștii de protecție atunci când ieșim din casă/ Explicațiile lui Raed Arafat

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 20 mai 2020 Etichete: ,

Începând cu data de 15 iunie, în România, autoritățile au impus purtarea măștii de protecție în spațiile închise, în mijloacele de transportul în comun, în magazine. De asemenea, specialiștii recomandă purtarea unui material care să acopere gura și nasul chiar și atunci când stai la semafor. Au fost persoane care s-au arătat nemulțumite de această măsură, neînțelegând rostul portului echipamentului de protecție.  În acest sens, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a postat o fotografie pe contul său de socializare prin intermediul căreia explică importanța măștii.

Astfel, conform fotografiei, dacă o persoană neinfectată, care poartă mască de protecție, intră în contact cu un purtător de Covid-19, probabilitatea să se infecteze este de 70%.

Dacă o persoană neinfectată care nu are mască de protecție intră în contact cu un purtător de virus care poartă masca, probabilitatea să se infecteze este de 5%.

Dacă amândoi poartă mască, atât purtătorul de virus, cât și persoana neinfectată, probabilitatea ca cea care nu a fost contaminată să se infecteze este de 1,5%.

Pentru cei care nu inteleg de ce trebuie sa poarte masca sau ceva cu care sa acopere nasul si gura!

Publicată de Raed Arafat pe Marţi, 19 mai 2020

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW