Friday, December 3, 2021
Jurnalism corect


De ce este China vulnerabilă în fața coronavirusului/ Răspunsul consilierului medical al guvernului de la Beijing

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 17 mai 2020 Etichete: , ,

China încă se confruntă cu „marea provocare” a unui potențial al doilea val de infecții cu Covid-19, fiindcă nu s-a înregistrat o imunizare de grup în rândul comunității, a avertizat unul dintre epidemiologii țării, dr. Zhong Natashan.

Consilierul medical principal al guvernului chinez susține că autoritățile locale din Wuhan, orașul în care a izbucnit coronavirusului, au ascuns detalii cheie despre amploarea focarului inițial.

China a raportat peste 82.000 de cazuri de Covid-19 și cel puțin 4.633 de decese, conform datelor Comisiei Naționale de Sănătate (NHC) din țară.

Zhong Natashan a explicat că autoritățile nu ar trebui să se complacă în actuala situație, fiindcă există în continuare pericolul ca un al doilea val de infecții să se extindă.

În acest moment, majoritatea chinezilor sunt încă sensibili la infecţia cu COVID-19, din cauza lipsei imunizării de grup. Ne confruntăm cu o mare provocare”, a spus Zhong.

Medicul a precizat că în prezent trei vaccinuri chineze sunt în faza de studiu clinic în țară, dar până la găsirea unei soluții „perfecte” este probabil să mai treacă „anii”.

Trebuie să testăm din nou şi din nou … folosind diferite tipuri de vaccinuri. Este prea devreme pentru a trage orice concluzie despre ce tip de vaccin este bun pentru acest tip de coronavirus … de aceea cred că obţinerea unui vaccin va dura mult mai mult „, a spus el.

În ultimele săptămâni, au apărut noi cazuri de Covid-19 în China, Wuhan, precum și în provinciile de nord-est ale Heilongjiang și Jilin.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW