Monday, July 22, 2024
Jurnalism corect


De ce a fost clasat dosarul ”Sparanghelul”: Aglomerația de pe aeroportul din Cluj nu a dus la răspândirea virusului

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 24 iulie 2020 Etichete:

Procurorii explică, în ordonanța de clasare obținută de Main News, de ce a fost închis dosarul aglomerației de pe aeroportul din Cluj, din aprilie, atunci când peste o mie de persoane s-au înghesuit să plece la muncă în străinătate. Anchetatorii susțin că oamenii nu au încălcat carantina și nu au dus la răspândirea virusului.

„În cursul urmăririi penale, a fost verificată situaţia celor 1962 de persoane, care la dat de 09.04. 2020 s-au aflat în incinta Aeroportului Internaţional “Avram Iancu” din Cluj Napoca şi s-au îmbarcat în curse charter spre Germania, constantându-se că niciuna nu a fost spitalizată sau plasat în carantina definită de textul de lege menţionat. Având în vedere că în urma probelor administrate s-a constatat că persoanele care s-au aflat în incinta Aeroportului Internaţional “Avram Iancu” din Cluj Napoca din data de 09.04.2020 nu au încălcat măsurile de carantină sau de spitalizare dispuse pentru prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, în cauză este împiedicată punerea în mişcare a acţiunii penale pentru infracţiunea de zadarnicirea combaterii bolilor, prev. de art 352 alin 1 C.pen., deoarece fapta sesizată nu există”, arată anchetatorii.

Procurorii susțin că nu au fost respectate măsurile de distanțare fizică, însă încălcarea acestor măsuri nu a avut ca urmare răspândirea infecției cu noul coronavirus.

„Din probele administrate mai rezultă că în incinta Aeroportului Internaţional “Avram Iancu” din Cluj Napoca nu au fost respectate măsurile de distanţare fizică prevăzute de Ordonanţa Miliatară nr 1/2020 însă, încălcarea acestor măsuri nu a avut ca urmare răspândirea infecţiei cu noul coronavirus. (…) în cauză este împiedicată punerea în mişcare a acţiunii penale şi pentru infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor prev. de art 352 alin 2. C. pen, întrucât fapta nu întruneşte elementele de tipicitate ale acestei infracţiuni”, mai arată aceștia.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW