Monday, July 22, 2024
Jurnalism corect


De ce a durat șase ore pentru ca polițiștii să își dea seama că apelul adolescentei la 112 este o farsă. Fifor: Este o farsă iresponsabilă. Amenda ar trebui mărită

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 24 august 2019 Etichete: , ,

Ministrul interimar al Internelor, Mihai Fifor, a declarat că farsa adolescentei de 16 ani, care a sunat de 13 ori la 112 spunând că este sechestrată, este o acțiune iresponsabilă. El a mai spus că fata a fost găsită după șase ore de către polițiști fiindcă se afla mereu în mișcare.

„Ce s-a întâmplat aseară, a fost o farsă iresponsabilă, care pune în mişcare dispozitive de forţe importante. Alături de forţe MAI au venit echipaje de la poliţia locală sector 6, dar şi cetăţeni care au vrut să se implice. După şase ore s-a terminat procedura cu totul, în jurul orei 22 ştiam că e o farsă.

A fost o situaţie mult mai complicată, fata a fost în mişcare.

Astfel de situaţii se întâmplă zilnic. Sunt câte 3 – 4 astfel de apeluri pe zi. Ieri, de exemplu, nu minor de 16 s-a jucat cu poliţia, dimineaţa, un altul de 11 ani.

Amenda ar trebui să fie mărită. În toate ţările membre UE sancţiunile sunt drastice la acest nivel. Nu doar amendă să fie, sunt ţări unde se plătesc cheltuielile pentru punerea în mişcare a dispozitivelor”, a spus Mihai Fifor, la Digi24.

Fifor a mai spus că, în prezent, există măsuri care se vor lua pentru reducerea timpilor de așteptare.

„Săptămâna viitoare vom fi gata cu ordonanța privind 112. localizarea va fi mult mai rapidă

Cei care sună de pe cartelele prepay trebuie să fie identificați. Vrem să știm cine sună, dar doar pentru apelurile la 112. Ştim foarte bine ce spune CCR, apelul la 112 mi se pare mai mult decât firesc să îl localizăm dacă vine de pe o cartelă prepay”, a adăugat ministrul interimar al Internelor.

Farsa adolescentei

Poliția Capitalei a anunțat, vineri, că la ora 18.00, o tânără a apelat Dispeceratul 112 și a reclamat că este ținută cu forța într-un apartament. A indicat o zona, dar nu a putut da mai multe detalii. Ea a fost tot timpul în legătură telefonică cu polițiștii. În căutarea ei au fot angrenate forțe din întreaga unitate de poliție a Capitalei.

Polițiștii au găsit-o pe tânără în jurul orei 2 dimineața. Aceasta a declarat că totul a fost o farsă și că nu s-a aflat nicio clipă în pericol.

„În urma verificărilor și căutărilor efectuate de polițiștii D.G.P.M.B. cu sprijinul Direcției de Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R., persoana care a efectuat apelul a fost depistată în jurul orei 02:00, în cursul zilei de astăzi. Persoana în cauză, o minoră de 16 ani, din județul Constanța, a declarat că nu s-a aflat în nicio clipă în pericol și că fost o farsă. Minora a fost condusă la sediul Serviciului Investigații Criminale din Poliția Sectorului 6, unde a fost audiată în prezența reprezentanțiilor D.G.A.S.P.C..”, au anunțat autoritățile.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW