Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


David Popovici s-a retras din finala de 400 metri liber de la Campionatul European de Natație

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 17 august 2022

David Popovici, care a câștigat două medalii de aur cu record mondial la Campionatele Europene de la Roma 2022, s-a retras din cursă înainte de finala de 400 metri liber, a transmis Federația Română de Natație și Pentatlon Modern (FRNPM).

Potrivit sursei citate, decizia îi aparține antrenorului Adrian Rădulescu și staff-ului tehnic.

„Programul încărcat din perioada următoare, consumul foarte mare pe care l-ar fi avut în finală și dorința de a pregăti cât mai bine participărea la Campionatul Mondial de juniori de la Lima (Peru) – o competiție foarte puternică – sunt motivele care stau la baza acestei decizii”, se arată într-o postare pe facebook a FRNPM.

Mai mult, antrenorul Adrian Rădulescu a precizat că înotătorul nu s-a accidentat, la baza deciziei stând oboseala acumulată de sportiv.

„Nu s-a accidentat, este bine din punct de vedere fizic, probabil ar fi înotat OK în finala de diseară, dar s-au adunat foarte multe şi vrem să mai facem lucruri bune în continuare. A fost multă emoţie la acest European. Am decis că este mai bine să-l protejăm, mai ales că stăm la Bucureşti numai două zile. Pe 21 august plecăm la Lima, pentru participarea la Campionatul Mondial de juniori, unde avem din nou obiective frumoase”, a mai spus Rădulescu, informează CS Dinamo.

Popovici a câştigat sâmbătă, 13 august, medalia de aur la proba de 100 m liber, la Campionatul European de Nataţie pentru seniori, a stabilit noul record al probei și record mondial de junior, cu timpul de 46.86.

Luni, 15 august, David a câștigat medalia de aur și la proba de 200 metri liber și a stabilit încă un nou record mondial pentru juniori cu timpul de 1:42.97.

Înotătorul român mai are în palmares nouă medalii obţinute la CE de juniori în 2021 şi 2022 (şapte de aur), un aur continental obţinut în 2021 în bazin scurt şi două titluri mondiale obţinute în acest an la Budapesta (100 m liber şi 200 m liber), conform sursei citate.

Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW