Monday, May 23, 2022
Jurnalism corect


Daune totale de milioane de euro stabilite de judecători în procesul Colectiv

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 12 mai 2022

Victimele incendiului din Clubul Colectiv, aparținătorii acestora și spitalele care le-au îngrijit vor primi daune morale și materiale în cuantum de zeci milioane de euro din partea persoanelor și instituțiilor condamnate definitiv joi, 12 mai, de Curtea de Apel București.

Instanța a stabilit ca fiecare victimă a incendiului din Clubul Colectiv să primească daune morale, ce pot începe de la 75.000 de euro și pot ajunge inclusiv până la 1.000.000 de euro în unele cazuri.

Daunele materiale ce ar urma să fie primite de victimele și aparținătorii acestora încep de la 660 de lei și pot trece de 25.000 de euro.

În cazul victimelor și aparținătorilor, daunele vor fi achitate de cei trei patroni ai clubului Colectiv, reprezentanții firmei de artificii, Primăria Sectorului 4 și ISU București-Ilfov.

În plus, patronii clubului Colectiv și reprezentanții firmei de artificii au fost obligați să plătească daune către mai multe spitale din România, printre care se numără Spitalul „Sf. Pantelimon” din Capitală (1.832 de lei), Spitalul Clinic de Urgență București (6.725 de lei), dar și către Ministerul Sănătății (28.090.578 de lei).

Peste 1,39 de milioane de lei daune vor fi acordate Spitalului Clinic de Urgență, Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri, 1,32 de milioane de lei către Spitalul Universitar de Urgență București și peste 900.000 de lei către Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar Arseni.

MAI MULTE DETALII, AICI: BREAKING Cristian Popescu Piedone, condamnat definitiv la 4 ani de închisoare cu executare în dosarul Colectiv

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW