Monday, November 29, 2021
Jurnalism corect


Datele ce vor fi colectate de la clienții teraselor/ Ce spune șeful ANSVSA

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 1 iunie 2020 Etichete: , , ,

Începând de luni, 1 iunie, s-au redeschis terasele, după trei luni în care au fost închise din cauza pandemiei de coronavirus. Clienții vor fi obligați să respecte anumite măsuri de protecție, iar noile reglementări prevăd că trebuie să existe un registru de rezervări ale clienților, fiindcă, în cazul în care va apărea o persoană infectată de Covid-19, să poată fi făcută ancheta epidemiologică.

Președintele ANSVSA, Robert Chioveanu, susține că nu vor fi luate date din actul de identitate ale clienților, ci că în registru vor fi notate doar numele și numărul de telefon al persoanei care sună pentru a face rezervarea.

„În ordinul comun semnat cu Ministerul Sănătății și Ministerul Economiei există această cerință, existența unui registru de evidență a rezervărilor clienților. Nu luăm date din buletin. Și înainte exista un registru în care erau trecute rezervările, acum e necesar fiindcă în cazul apariției unui caz de îmbolnăvire în rândul clienților care au stat la terasă, e foare ușor, când se face ancheta epidemiologică, să fie găsiți cei care erau pe terasă”, a declarat, luni, la Digi 24, șeful ANSVSA.

Șeful ANSVSA a dat asigurări că nu vor fi colectate date personale și nici nu vor fi cerute copii ale actelor de identitate ale clienților.

„Dacă avem patru clienți, atunci se trece numele celui care face rezervarea și doar atât. Se știe data, ora, și masa pentru care a făcut rezervarea”, a spus Chioveanu.

El a dat asigurări că nu vor fi colectate alte date și nici nu vor fi cerute copii ale documentelor de identitate.

Se pot face petreceri cu lăutari la terasă?

Întrebat dacă vor putea avea loc petreceri cu lăutari la terasă, iar dacă aceștia trebuie să poarte mască de protecție, Robert Chioveanu a răspuns:

 „Cei care vor veni la terasă, afară, nu sunt obligati să poarte masă. Operatorii din domeniul alimentației publice au fost informați când și-au reluat activitatea că trebuie să evite aglomerările (…) Atracțiile (…) precum muzica, spectacolele în exterior sunt permise, dar cu respectarea tuturor regulilor de distanțare”.

Robert Chioveanu a mai spus că vor fi făcute verificări la terase privind respectarea normelor stabilite și că „acolo unde se vede clar că sunt aglomerări și oamenii nu respectă aceste cerințe, acolo se vor lua măsuri imediate pentru asigurarea distanțării fizice în rândul clienților”.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW