Saturday, June 15, 2024
Jurnalism corect


Darius Vâlcov a rămas fără titlul de doctor în Finanțe / Decizia Tribunalului București nu este definitivă

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 20 ianuarie 2021

Darius Vâlcov a rămas fără titlul de doctor în Finanțe, după ce Tribunalul București a admis cererea Academiei de Studii Economice (ASE). Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile.

Solutia pe scurt: Admite cererea. Dispune anularea diplomei de doctor seria F nr.0003384 eliberata sub nr.448/19.10.20210. Cu recurs in 15 zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la Tribunalul Bucuresti- Sectia a-II-a Contencios Administrativ si Fiscal”, este minuta instanței.

Comisia de Etică și Deontologie Profesională de la Academia de Studii Economice a decis, în anul 2019, că teza de doctorat a lui Darius Vâlcov este plagiată în proporție de peste 25%, în urma unei sesizări venite din partea publicației PressOne.

Conține o proporție ridicată de preluări de fragmente de text aparținând altor autori, de cele mai multe ori cu reformulări minore(inversiuni de cuvinte, utilizări ale unor sinonime, trunchieri ale unor fraze, adaugari de cuvinte). Conform analizei Comisiei Tehnice nominalizate de către Școală Doctorală ASE București, din cele 212 pagini de conținut ale lucrării, respectiv din cele 100 de pagini indicate în sesizare și supuse analizei, 86,54 pagini- echivalente au fost identificate că fiind preluări”, potrivit raportului emis de Comisia Tehnică de la ASE București.

Darius Vâlcov a fost chemat în fața Comisiei de Etică pentru a își exprima punctul de vedere, însă nu s-a prezentat. Vâlcov a fost consilier al premierul Dăncilă și unul dintre oamenii de încredere ai lui Liviu Dragnea, cu care fostul șef al PSD lua cele mai importante decizii.

Jurnaliștii PressOne relatau că Darius Vâlcov, consilier de stat în aparatul de lucru al premierului Viorica Dăncilă, a plagiat mai mult de jumătate din teza de doctorat pe care a susţinut-o în 2008 la Facultatea de Finanţe, Asigurări, Bănci şi Burse de Valori (FFABBV) din cadrul Academiei de Ştiinţe Economice din Bucureşti. Consilierul premierului, Darius Vâlcov, a respins acuzaţiile, afirmând că este vorba despre o acţiune de decredibilizare a sa la a cărei origine ar fi „o parte din cei 19.000 de angajaţi ai SRI” inclusiv „acoperiţii”.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW