Friday, August 19, 2022
Jurnalism corect


Daniel Zamfir anunță că Tăriceanu nu renunță la candidatura la prezidențiale

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 17 iunie 2019 Etichete: , , , ,

Daniel Zamfir anunță că Tăriceanu nu renunță la candidatura la prezidențiale. Liderul ALDE i-ar fi confirmat senatorului Daniel Zamfir că va intra în cursa pentru alegerea viitorului președinte al României.

Daniel Zamfir este convins că Tăriceanu va candida la alegerile prezidențiale care vor avea loc în noiembrie, anul acesta. ALDE  nu a reușit să atingă pragul electoral la alegerile europarlamentare, bifând un scor de 4.27% în țară și de 1.55% în diaspora.

„Chiar singura soluţie viabilă la momentul acesta de alternativă la Iohannis. Eu nu cred că rezultatul la europarlamentare ne arată că orice variantă nu poate fi luată în calcul. Din punctul meu de vedere, chiar rămâne o alternativă, cea mai bună alternativă la Iohannis. Eu cred că Tăriceanu va trebui să candideze la preşedinţie şi sunt convins că o va face. Nu a renunţat nicio secundă la candidatură. O să propun în partid, miercuri, vreau să mergem să îi apărăm pe oameni de abuzuri. Miercuri avem şedinţă, dar nu ştiu dacă se va discuta. Este în funcţie de organizaţiile care au adoptat rezoluţiile. Eu i-am spus atunci că trebuie să candideze. Mi-a zis nu a fost o renunţare, dar în contextul în care veneam nu aveam cum să zic «candidez la preşedinţie», nici nu era rezultatul alegerilor europarlamentare făcut public. Am convingerea că va candida”, a declarat Daniel Zamfir, luni, pentru Mediafax.

Călin Popescu Tăriceanu, reacția după scorul ALDE la alegerile europarlamentare

Călin Popescu Tăriceanu a declarat după alegerile europarlamentare că partidul va face o analiză privind candidatul la preşedinţie. Daniel Zamfir spune că această afirmație nu a fost o „declarație de renunțare”.

„Acesta nu e decât un motiv de a confirma sprijinul filialelor, atunci când apar anumite îndoieli legat de chestiunea asta. Ne-am lămurit în partid că nu a fost o renunţare. La nivel personal m-am lămurit cu Călin Popescu Tăriceanu că acea declaraţie de atunci nu a fost o declaraţie de renunţare, ci una făcută într-un anumit context. Toate rezoluţiile declanşate în partid vor să îi probeze sprijinul şi dorinţa tuturor de a candida”, a explicat Zamfir.

PSD-ALDE, candidatură comună la alegerile prezidențiale?

Potrivit senatorului ALDE, în acest moment, în interiorul alianței PSD-ALDE, se pune problema dacă  Tăriceanu va fi sau nu candidatul comun la prezidenţiale, conform senatorului Zamfir.

„Discuţia nu poate fi formalizată pentru că în cadrul rezoluţiei noi am propus discuţii cu PSD, sigur după ce îşi fac şi ei Congresul, pentru eventuala candidatură unică. El va candida oricum. Discuţia e: candidează din partea unei alianţe comune sau nu. Numai un candidat din afară poate să ţină sub capac PSD, la ce certuri sunt în PSD. Ce îi va putea unii e un candidat din afara PSD şi nu poate fi altul decât un candidat din alianţă. Eu cred în continuare că domnul Călin Popescu Tăriceanu e cea mai serioasă variantă şi fezabilă la Iohannis. Opinia mea personală este că un candidat comun în momentul acesta e cel mai fezabil”, a conchis Daniel Zamfir.

După ce Senatul a respins ridicarea imunității lui Tăriceanu, liderul Senatului a anunțat că o eventuală candidatură la prezidențiale nu este o variantă.

sursa foto: INQUAM Photos/Octav Ganea

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW