Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


Daniel Petrescu, desemnat noul şef al Statului Major al Apărării/Klaus Iohannis, prezent la ceremonia de la MApN

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 1 decembrie 2019 Etichete: , ,

Generalul-locotenent Daniel Petrescu a fost desemnat, duminică, la sediul Ministerului Apărării Naţionale, printr-o ceremonie oficială, noul şef al Statului Major al Apărării.

Inquam Photos / Octav Ganea

„Preluaţi, astăzi, mandatul de Şef al Statului Major al Apărării, instituţie care exercită rolul de conducere a Armatei României, şi vă revine responsabilitatea de a continua să asiguraţi starea de pregătire a Armatei pentru îndeplinirea tuturor misiunilor sale de apărare a ţării. Viziunea strategică prospectivă este esenţială pentru a avea o structură de forţe capabilă să îndeplinească întreaga gamă de misiuni prevăzute de Strategia Naţională de Apărare a Ţării şi de Strategia Militară a României şi în concordanţă cu angajamentele asumate de România în cadrul NATO”, a spus Klaus Iohannis, preşedintele, la ceremonia de învestire.

Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul privind numirea generalului-locotenent Daniel Petrescu în funcţia de şef al Statului Major al Apărării, începând cu data de 1 decembrie.

Generalul-locotenent Petrescu este veteran al teatrelor de operaţii, cu misiuni executate la comanda Batalionului 2 Infanterie „Călugăreni” în:

  • misiunea ISAF din Afganistan, în perioada iulie 2006 – ianuarie 2007, perioadă în care a fost şi comandant al contingentului naţional în acest teatru de operaţii;
  • operaţia de tip coaliţie ANTICA BABILONIA în Irak, în perioada ianuarie- august 2005;
  • misiunile KFOR din Kosovo (octombrie 2003) şi SFOR din Bosnia şi Herţegovina (octombrie 2004), în care batalionul pe care l-a comandat s-a aflat în rezerva strategică a NATO.

Din iulie 2019, până în prezent, generalul-locotenent Petrescu a fost locţiitor al şefului Statului Major al Apărării.

În perioada 2017-2019, generalul-locotenent Petrescu a fost comandantul Comandamentului Multinaţional de Divizie Sud-Est (HQ MND-SE) din Bucureşti.

Experienţa sa profesională include funcţii îndeplinite la nivel tactic, operativ şi strategic în cadrul Forţelor Terestre Române, în comandamente NATO şi în teatrele de operaţii.

Generalul-locotenent Petrescu a primit mai multe distinctii şi medalii de-a lungul carierei sale, printre care amintim:

  • Virtutea Militară în grad de comandor, cu însemne de război
  • Medalia naţională „Pentru Merit”, clasa a II-a
  • Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari
  • Medalia „US Army Commendation”
  • Medalia „NATO non- article 5” Medalia ONU „În Serviciul Păcii”

 

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • This dating platform is your perfect destination for online dating. Connect compatible matches in a simple and engaging way.
    Creating a genuine profile on FlirtFinder Dating is easy. Choose appealing photos, craft an intriguing bio, and engage thoughtful conversations. Online safety is a priority here, so safeguard your privacy and meet new people in public places. Discover the wonders of digital romance with FlirtFinder Join.

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW