Saturday, April 20, 2024
Jurnalism corect


Daniel Morar, fostul judecător CCR și șef al DNA, a intrat în avocatură

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 8 noiembrie 2022 Etichete: , , ,

Daniel Morar, fostul judecător al Curții Constituționale a României și fost procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție, a devenit, începând de marți, 8 noiembrie, partener senior în cadrul unei case de avocatură.

Daniel Morar a intrat în parteneriat cu casa de avocatură a lui Gabriel Albu -Albu Legal, devenită acum Albu Morar – care activează în domeniul Dreptului penal al afacerilor.

Intenția mea de a practica avocatura după încheierea mandatului a fost exprimată și public – am afirmat anterior că, odată ce îmi voi fi încheiat mandatul la Curtea Constituțională, cariera mea publică va lua sfârșit și voi activa în mediul privat. Am ales astfel avocatura, o premieră pentru mine din mai multe puncte de vedere”, a spus fostul judecător CCR, citat într-un anunț al casei de avocatură.

La casa de avocatură Albu Morar lucrează și fiul său, Mihai Morar, în calitate de avocat colaborator senior, având ca domenii de expertiză, printre altele, evaziunea fiscală, criminalitatea organizată, corupția sau infracțiuni din sfera afacerilor.

Daniel Morar a fost șeful Parchetului Național Anticorupție, devenit ulterior Direcția Națională Anticorupție (DNA), din anul 2005 până în 2012. Între 2012 și 2013 a fost procuror general interimar și, ulterior, a fost numit de președintele României de atunci, Traian Băsescu, judecător la Curtea Constituțională a României.

Mandatul său de judecător la Curtea Constituțională a expirat în anul 2022, fiind înlocuit de Mihaela Ciochină, numită de președintele Klaus Iohannis.

CITEȘTE ȘI: Noi judecători la CCR: Bogdan Licu s-a pensionat din funcția de procuror. Mihaela Ciochină, eliberată din funcția de consilier prezidențial / Klaus Iohannis a semnat decretele

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW