Monday, April 15, 2024
Jurnalism corect


Danemarca a închis ancheta referitoare la exploziile de la gazoductul Nord Stream

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 26 februarie 2024 Etichete: , , ,

Copenhaga a declarat luni finalizarea anchetei inițiate în urma exploziilor din 2022 ce au deteriorat conductele subacvatice Nord Stream, responsabile pentru transportul gazelor rusești spre Germania. Astfel, Danemarca devine a doua națiune care încheie investigațiile pe acest caz, după Suedia, care anterior și-a închis propriul demers investigativ, conform informațiilor oferite de Reuters.

Conductele Nord Stream 1 și 2, proiecte de miliarde de dolari ce transportă gaz natural prin Marea Baltică, au suferit daune semnificative din cauza unor explozii în septembrie 2022, în zonele economice ale Suediei și Danemarcei, rezultând în emisii masive de metan în atmosferă.

În contextul tensiunilor generate de invazia Rusiei în Ucraina din februarie acelui an, atât Rusia cât și statele occidentale s-au acuzat reciproc pentru incident, fiecare negând orice implicare și fără ca vreo parte să își asume responsabilitatea directă.

„Nu există motive suficiente pentru a continua un caz penal în Danemarca şi, prin urmare, poliţia din Copenhaga a decis să încheie ancheta penală privind exploziile”, a declarat poliţia daneză într-un comunicat.

La începutul acestei luni, şi Suedia a renunţat la ancheta privind exploziile, afirmând că nu are jurisdicţie în acest caz, dar a predat probele descoperite anchetatorilor germani, care încă nu şi-au publicat concluziile.

foto: Danish Defence

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW