Wednesday, May 22, 2024
Jurnalism corect


Dăncila: Trebuie să rămân președintele partidului/Mi-am asumat să țin acest partid unit

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 11 octombrie 2019 Etichete: , , ,

Liderii PSD se întâlnesc, vineri după-amiază, la ședința CEx pentru a stabili ce au de făcut în perioada imediat următoare după pierderea guvernării. 

În această ședință, social democrații ar putea să  decidă excluderea din partid a celor patru parlamentari care au votat moțiunea de cenzură. Este vorba despre Gabriel Petrea, Mihăiță Găină, Iustin Talpoș și Sorin Bota. Viorica Dăncilă a vorbit despre trădare și a anunțat că va merge in fiecare filială PSD din țară și că va cere sancționarea „trădătorilor”.

Printre ei se numără baronul de Olt, Paul Stănescu, Olguța Vasilescu sau Dumitru Buzatu. Acestora li s-ar putea alătura și Gabriela Firea. De asemenea, ar putea întoarce armele împotriva primierului și actualul președinte executiv al partidului, Eugen Teodorovici. În CEx are încă un vot și Gabriel Petrea, care a votat moțiunea de cenzură, motiv pentru care ar putea fi dat afară din partid.

Viorica Dăncilă, preciza joi seara, la România TV, că va rămâne în  continuare la șefia partidului, nu vrea să demisioneze pentru că a fost aleasă prin congres.

„Sunt aleasă printr-un congres. Și nu pit fi schimbată decât printr-un congres. Acum nu am voie să cedez. Eu am fost alături de acest partid când a trecut printr-o perioadă grea. Dupa alegerile europarlamentare și arestarea președintelui partidului. Și mi-am asumat atunci să țin acest partid unit. Și am reușit”, a spus Viorica Dăncilă.

Foto: INQUAM PHOTOS/Octav Ganea

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW