Tuesday, December 7, 2021
Jurnalism corect


Dăncilă, nemulțumită de rezultatul alegerilor din București: Regretul meu e că am avut prea multă încredere în oameni/Candidatul PSD îl cheamă pe Iohannis la dezbateri

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 11 noiembrie 2019 Etichete: , , , ,

Viorica Dăncilă a părăsit, azi-noapte, sediul PSD din șoseaua Kiseleff în jurul orei 1.30. La plecare, candidatul PSD a declarat că este nemulțumită de scorul pe care l-a obținut de la alegătorii din București și a anunțat că îl cheamă la dezbateri pe contracandidatul său, Klaus Iohannis.

Fostul premier spune că nu a avut nici o emoție aseară, după publicarea exit-poll-urilor.

„Numărătoarea paralelă confirmă ce avem de la AEP. Avem aceleași cifre până în acest moment. Mai avem puțin de numărat. Colegii au rămas în dispozitiv. Nici o emoție”, a spus Dăncilă.

Dăncilă îl cheamă pe Iohannis la dezbateri

Viorica Dăncilă a afirmat că nu poate să spună că nu se teme de turul 2 al alegerilor. Aceasta a mai anunțat că îl cheamă pe contracandidatul său la dezbateri.

„Nu pot să am aroganța să spun că nu mă tem(de turul II), că voi câștiga. (…)Cred că acum se impune o dezbatere de 1 la 1. L-am invitat pe Klaus Iohannis pentru o dezbatere la toate televiziunile. Sper să accepte, să fie curajos și să vina la această dezbatere foarte necesară pentru că oamenii trebuie să vadă fiecare dintre noi ce a făcut”, a spus Dăncilă.

Președintele PSD, nemulțumit de scoruri

Întrebată dacă este îngrijorată de scorul pe care l-a obținut din partea alegătorilor din București, Dăncilă a spus “da, o să discutăm și despre scorul de la București, eu cred că se poate obține mai mult”. Candidata PSD a anunțat că marți se va face o analiză.

La întrebarea dacă este mulțumită de cum s-au mișcat PSD-iștii din teritoriu, Viorica Dăncilă a răspuns: “În unele părți da, în unele părți trebuie să avem o discuție pentru că eu cred că au fost județe în care puteam să avem un scor mult mai bun. Mâine vom vafe o analiză pe procente, comparative cu anul 2014 și cu alegerile europarlamentare”.

Dăncilă spune că regretă că a avut prea multă încredere în oamenii din PSD.

„Poate singurul regret ar fi că poate am avut prea multă încredere în oamenii care m-au dezamărit. Mă refer la colegi de partid care au trădat (nu acum)”, a afirmat președintele PSD.

În ziua alegerilor i-a stat alături fiul său, Victor Dăncilă, care, întrebat de jurnaliști, a spus că nu a avut emoții pentru mama sa, fiind sigur că intră în turul 2.

„Are încredere în mama lui”, l-a completat Viorica Dăncilă.

Întrebată dacă va avea o strategie pentru a câștiga voturile diasporei, Dăncilă a răspuns că da.

“Cred că e nevoie de mai multă informare pentru diaspora, pentru că a fost foarte mult dezinformare. În diaspora toți spun că PSD nu respectă diaspora, că nu luăm măsuri pentru diaspora. Dacă vă uitați am luat foarte multe măsuri bune, de la desființarea taxelor consulare și nu în ultimul rând că am mărit salariile. A existat foarte multă dezinformare și cred că și noi am greșit aici pentru că nu am comunicat atât de bine cât ne-am fi dorit. O să merg în diaspora”, a mai declarat Dăncilă.

sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW