Friday, August 19, 2022
Jurnalism corect


Dăncilă, întâlnire cu socialiștii europeni. PSD: Liderii PES au apreciat schimbarea abordării politice a noii conduceri

By Tudor Alexandru , in Politic Stirile zilei , at 27 iunie 2019 Etichete: , ,

Viorica Dăncilă s-a întâlnit, joi, cu liderii Partidului Socialiștilor Europeni. PSD reia astfel buna colaborare cu familia socialiștilor din Parlamentul UE. Sâmbăta are loc Congresul PSD în care se va alege noul lider al partidului.

“Mă bucur să revin alături de marea familie a socialiștilor și democraților europeni. Pentru mine și colegii mei din Partidul Social Democrat este extrem de importantă reluarea dialogului și consolidarea relației cu prietenii și partenerii din marea noastră familie europeană. Împreună suntem mai puternici, iar partidul pe care îl conduc este determinat să întărească relația cu familia social democrată europeană și să participe activ în luarea celor mai bune decizii pentru toți cetățenii europeni”, a afirmat președintele interimar al PSD, Viorica Dăncilă.

Potrivit unui comunicat de presă al PSD, liderii PES „au apreciat atitudinea proeuropeană” a Vioricăi Dăncilă, „precum și schimbarea abordării politice a noii conduceri a Partidului Social Democrat” de când premierul este preşedinte interimar al partidului.

PSD, izolat de familia socialiștilor europeni spre finalul mandatului lui Liviu Dragnea

PES a înghețat relațiile cu PSD pe vremea când Liviu Dragnea era președinte de partid, pe fondul modificărililor din Justiție și a discursurilor anti-europene a fostului președinte al Camerei Deputaților.

„Președintele PES Serghei Stanishev a reafirmat îngrijorările privind statul de drept din România. El i-a informat pe șefii de guverne, comisarii europeni și liderii de partid că, până când Guvernul României își clarifica angajamentul față de respectarea statului de drept și respectă recomandările Comisiei Europene, conducerea PES va consideră relațiile cu PSD înghețate, în așteptarea unei discuții formale la următoarea reuniune a PES, din iunie, în cadrul căreia va fi discutată apartenența PSD România la PES”, se arată în comunicatul PES din luna aprilie.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW