Sunday, May 16, 2021
Jurnalism corect


Dăncilă îl acuză pe Ciolacu că „a băgat PSD într-o criză”: S-a pornit un tăvălug

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic , at 30 aprilie 2020 Etichete: , , ,

Fostul președinte al PSD, Viorica Dăncilă, îl acuză pe actualul lider interimar că a băgat partidul într-o criză din cauza faptului că Legea pentru autonomia Ținutului Secuiesc a fost adoptată tacit de Camera Deputaților

Dăncilă spune că prin adoptarea tacită de către Camera Deputaților a acestui proiect de lege, PSD va fi afectat pe termen lung.

„Adoptarea tacită în Camera Deputaților a autonomiei Ținutului Secuiesc va afecta pe termen mai lung PSD. Adică cel puțin atât timp cât emblema acestui scandal – Marcel Ciolacu – se va afla în fruntea partidului”, a scris Dăncilă, pe pagina sa de Facebook.

Fostul lider social-democrat îl acuză pe Ciolacu că a pus PSD într-o situație umilitoare.

„Din neglijența ori cu complicitatea președintelui său interimar, PSD a înregistrat o pierdere gravă de credibilitate în privința discursului național, unul dintre atuurile cele mai importante ale partidului nostru. Marcel Ciolacu a pus PSD în situația umilitoare de a fi dăscălit de Klaus Iohannis, iar pe membrii noștri de partid în situația absurdă de a se justifica pentru ceva ce n-au știut”, a afirmat fostul premier.

Viorica Dăncilă a mai spus că miza nu este fotoliul de președinte al partidului, ci situația PSD.

„Spun aceste lucruri pentru că țin la PSD și mă interesează soarta partidului în care sunt de 24 de ani neîntrerupt. Am fost și rămân loială obiectivelor partidului, iar asta înseamnă inclusiv să vorbesc atunci când aceste obiective sunt sabotate – din incompetență sau cu bună știință – de la vârful partidului. Am ieșit deci în spațiul public ca să apăr partidul și nu pentru a-i lua locul lui Marcel Ciolacu. Miza nu e un fotoliu, ci situația PSD. Îl înțeleg pe Marcel Ciolacu că a fost supărat. Dar supărat trebuia să fie în primul rând pe el, nu pe cei care i-au spus adevărul. Iar contraatacul cu știri false e o tactică slabă. Nu-ți pune deci trepădușii să lanseze zvonuri și nu le lansa nici tu, Marcel. Astfel de atacuri mincinoase și piezișe nu-ți fac cinste. Înfruntă-mă direct, dacă ai ceva de replicat”, a adăugat fosta șefă a PSD.

În încheiere Dăncilă a mai spus că ea a avut „decența” să demisioneze din fruntea partidului după înfrângerea de la alegerile prezidențiale și îl acuză pe Ciolacu că nu are curajul să recunoască că a băgat PSD într-o criză.

„Sunt sigură că mulți din PSD au gândit la fel ca mine pe acest subiect, chiar dacă acum n-au spus-o. Poate n-a fost momentul pentru ei. Dar pentru Marcel Ciolacu s-a pornit un tăvălug care va crește. În cele câteva luni de zile de când conduce interimar PSD, Marcel Ciolacu s-a dovedit un președinte comod pentru liberali și un lider supus Palatului Cotroceni, lucruri care au nemulțumit deja mulți colegi. Dar când peste toate se adaugă o problemă cât Ținutul Secuiesc de mare, lucrurile se agravează substanțial pentru partid. Mai ales într-un an electoral.

P.S. Marcel, eu am avut decența de a-mi da demisia după o înfrângere (onorabilă) la prezidențiale. Tu, din păcate, nu ai nici măcar curajul de a recunoaște că ai băgat PSD într-o criză”, a mai scris fostul premier.

Citește și Fostul premier al României împarte „iresponsabilitatea” din legea pentru autonomia „Ținutului Secuiesc” între Ciolacu și Orban: PSD nu primește lecții de la Klaus Iohannis

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW