Saturday, June 15, 2024
Jurnalism corect


Dăncilă îi răspunde Liei Savonea: Nu dăm nicio OUG pe justiţie/ Președintele CSM a întrebat dacă va fi desființată SIIJ

By Andreea Traicu , in Justitie Politic Stirile zilei , at 25 iunie 2019 Etichete: , , ,

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, marți, înainte de ședința de guvern, că Executivul nu va da nicio ordonanță de urgență privind justiție. Mențiunea vine în contextul în care, luni, președintele CSM i-a trimis o adresă prin care a întrebat dacă intenționează desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție.

Guvernul nu emite nicio ordonanță de urgență pe justiție, a declarat premierul.

Președintele CSM, Lia Savonea, a trimis, luni, o scrisoare către Viorica Dăncilă și Ana Birchall, prin care le cerea celor doi oficiali să comunice dacă există un proiect sau dacă se intenționează inițierea unuia pentru desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție.

Mai mulți membri ai CSM au boicotat ședința de ieri în care trebuia să fie validată Adina Florea ca șef al Secției de Investigarea a Infracțiunilor din Justiție. Aceștia au cerut, ulterior, amânarea discuțiilor până la adoptarea rapoartelor GRECO și Comisiei de la Veneția. Cele două foruri internaționale au criticat înființarea secției, luând în calcul nemulțumirile magistraților români, care consideră secția un element de presiune.

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW