Monday, January 17, 2022
Jurnalism corect


Dăncilă: Guvernarea nu este perfectă, dar este eficientă/ Premierul anunță noi măsuri după tragedia din Caracal

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 27 august 2019 Etichete: , , , , ,

Guvernul s-a întrunit, marți, în şedinţă, pentru prima oară de când ALDE a rupt coaliția. Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că se vor face modificări legislative în urma cazului de la Caracal. De asemenea, prim-ministrul le-a mulțumit celor de la ALDE, în mod special Ramonei Mănescu, care a ales să rămână în continuare în Executiv. Premierul a susţine că guvernarea nu este perfectă, însă este consideră că este eficientă.

„Am luat act de decizia ALDE de a abandona guvernarea și am discutat despre calea pe care trebuie să o urmăm. Ne asumăm în continuare actul guvernării pentru că România are nevoie de stabilitate, nu de jocuri politice.(…)

Le mulțumesc colegilor de la ALDE care au făcut parte din guvern, dar și Ramonei Mpnescu pentru că a înțeles că responsabilitatea guvernamentală este mai presus decât un joc politic.

România are nevoie de stabilitae. Guvernarea nu este perfectă, dar, cu siguranță, este eficientă. Am luat măsuri econimice foarte bine, apreciate atât de cetățeni, cât și de mediul de afaceri. Acest lucru se vede în creșterea economică sustenabilă, cât și în creșterea nivelului de trai al populației.(…)

După tragedia din Caracal am cerut o analiză amănunțită a legislației. Am identificat un pachet amplu de măsuri pe care le vom pune treptat în practică. Vom aproba mai multe acte normative.

Aprobăm astăzi un act normativ prin care asigurăm un răspuns cât mai prompt, prin îmbunătățirea modului de localizare a apelulurilor 112, implementarea rapidă a sistemului AML, care va permite localizarea mult mai precisă a celor care apelează 112. Este necesară identificarea apelantului prin asocierea numărului de telefon cu datele celui care folosește numărul. Este necesară o insprire a pedepselor pentru cei care apelează abuziv 112. Vom majoră cuantumul amenzilor ce vor fi aplicate persoanelor care alertează în mod fals echipajele, de la 1000 de lei la 5000 de lei”, a declarat Viorica Dăncilă.

 

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW