Sunday, August 14, 2022
Jurnalism corect


Dăncilă: După ultimele decizii luate de Guvernul Orban nu trebuie să ne mai mire nimic. Cred că aceste acţiuni sunt doar în interes electoral

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 16 ianuarie 2020 Etichete: , ,

Fostul premier, Viorica Dăncilă, a declarat joi seara că decizia Guvernului Orban de a-și asuma răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi este o acțiune în interes electoral.

„După ultimele decizii luate de Guvernul Orban nu trebuie să ne mai mire nimic. Asumarea răspunderii pe buget. Cred că aceste acţiuni sunt doar în interes electoral, fără un studiu, o analiză, fără a vedea care e opinia oamenilor. Am văzut un studiu care arată că peste 50% din cei care ocupă acum funcţia de primar, mă refer la alegerile din 2008 şi cei care se află pe primul loc au câştigat. Eu cred că toate aceste lucruri vor să grăbească anticipatele şi se acţionează intens în acest sens. Eu menţin alegerile într-un singur tur, menţin această decizie, mi se pare că trebuie să respectăm votul cetăţenilor”, a afirmat Viorica Dăncilă, joi seară pentru Mediafax.

Fostul lider al PSD a mai spus că PSD va depune moțiune de cenzură după ce liberalii își vor asuma răspunderea în Parlament.

„Deja preşedintele interimar al PSD Marcel Ciolacu a anunţat că vom depune o moţiune de cenzură şi deja a vorbit cu liderul UDMR pentru a susţine acest demers al PSD. În trei zile după asumare trebuie depusă moţiunea de cenzură şi PSD va face acest lucru”, a conchis Viorica Dăncilă.

Dăncilă: E adevărat că am făcut greșeli de exprimare. Dar uitați-vă la președinte, la alți oameni politici

Social-democrata a abordat mai multe subiecte, printre care și faptul că în România s-a creat imaginea că ar aceasta ar fi „proastă”. Dăncilă susține că nu este singura care a făcut greșeli de exprimare, chiar și președintele sau chiar ceilalți lideri politici fac greșeli însă „nimeni nu zice nimic”.

”S-a lucrat foarte mult la acest lucru. S-a speculat. E adevărat că am făcut greşeli de exprimare. Dar uitaţi-vă la preşedinte, la aţi oameni politici. Cred că fac şapte-opt greşeli de exprimare. Poate unii vorbesc frumos, poate spun lucruri frumoase, dar important e ceea ce rămâne şi eu chiar m-am implicat, am făcut lucruri pentru oameni. Au comentat de la coafuri, la broşe. Orice. Chiar preşedintele a făcut zilele trecute mai multe greşeli. Nu îl acuz pe preşedinte. Se întâmplă. Ai o zi mai proastă. Ceilalţi lideri politici mai fac greşeli de exprimare. Nimeni nu le zice nimic.”, a spus Viorica Dăncilă, întrebată fiind de ce s-a creat această imagine cum că ar fi proastă.

Inquam Photos / George Calin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW