Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Dăncilă, după CEx-ul PSD: Vom merge în Parlament pentru remaniere/Așteptăm moțiunea de cenzură/Nu susținem mandatul lui Kovesi

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 18 septembrie 2019 Etichete: , ,

Comitetul Executiv National al PSD s-a întrunit miercuri, după decizia CCR care îl obligă pe președintele Klaus Iohannis să revoce miniștrii demiși de premier, să numească interimarii și să motiveze refuzul numirii noilor miniștri. Viorica Dăncilă a spus, după ședința CEx-ului PSD, că Guvernul va merge în Parlament pentru remaniere după depunerea moțiunii de cenzură din partea opoziției.

„Am văzut că a apărut în spaţiul public faptul că CCR ne obligă să mergem în Parlament. Nu am văzut acest lucru precizat de către Curtea Constituţională.

Concluzia CEx-ului este că vom merge în Parlament pentru remaniere.  Vom merge în Parlament nu când ne spun alții, ci atunci când vom considera că este oportun. Nu am stabilit încă data, dar nu vom aştepta foarte mult timp. Așteptăm moțiunea de cenzură. Am convingerea că vor fi mulți oameni responsaibili care nu vor vota în favoarea moțiunii”, a declarat Dăcilă.

Premierul a mai declarat că Guvernul nu susține candidatura Laurei Codruța Kovesi, în contextul în care mâine se va vota șefia Parchetului European. De altfel, reprezentanta României la Bruxelles, Luminiţa Odobescu, ar fi primit ordin de la Guvern să voteze, mâine, împotriva lui Kovesi.

„Am spus și repet. Nu suținem un mandat pentru Laura Codruța Kovesi pentru că atunci când există suspiciuni, acestea trebuie lămurite și după se poate ocupa o funcție pentru care se candidează.(…)Luminița Odobescu va vota împotrivă.(…)

Am văzut că o anumită persoană a venit în spaţiul public cu această informaţie care nu-i face cinste. Este o persoană care a numit-o pe Laura Codruţa Kovesi. Eu nu fac astfel de negocieri, de trocuri, Singurele mele negocieri sunt în favoarea României”, a spus premierul.

Referitor la ședința de marți din CSM în care s-a discutat despre Secţia pentru investigarea Infracţiunilor din Justiţie, Dăncilă a spus:

„Am spus ceea ce am spus de la început. Guvernul României nu vrea să se implice în Justiţie. Nu mai dăm nicio OUG pe justiţie. Eu cred că toate problemele care ţin de justiţie trebuie rezolvate de magistraţi, pentru că ei sunt cei mai în măsură”.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *