Friday, December 8, 2023
Jurnalism corect


Dăncilă, despre foștii colegi de la ALDE: Când a fost greu au plecat acasă/ Eu nu aș fi votat moțiunea dacă eram în locul lor/ Premierul îl critică pe Iohannis

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 30 august 2019 Etichete: , , , , ,

Viorica Dăncilă a vorbit, la alegerile organizației județene PSD Constanța, despre alegerile prezidențiale, despre eșecul PSD de la europarlamentare, dar și despre actuala situație a Guvernului. Premierul a dat de înțeles că ALDE s-a retras de la guvernare „atunci când a fost greu”.

Update

În cadrul conferinței de presă, Dăncilă a enumerat câteva lucruri pentru care îl critică pe Klaus Iohannis, acestea fiind că nu este apropiat de oameni, că nu are consens și că are o atitudine incorectă față de instituțiile statului.

„Eu văd ca un președinte să fie pentru toți românii.

Nu este apropiat de oameni. Trebuie să stea în rândul oamenilor. Ne dorim un președinte care să aducă consesnul și care să aibă o atitudine corectă față de toate instituțiile. Puteam să dau mai multe exemple”, a declarat Dăncilă.

„Dac ALDE ar fi fost la guvernare fără PSD eu nu aș fi votat o moțiune. Nu cred că e constructiv. Nu aș fi făcut acest lucru”, a mai spus premierul.

Știrea inițială

„Mă bucur să fiu astăzi la Constanța într-un moment atât de important pentru organizația județeană a PSD Constanța. Este un moment de bilanț pe care trebuie să-l tratăm ca atare.(…)

Alegerile europarlamentare nu au fost câștigate de PNL sau USR. Au fost pierdute de PSD. Trebuie să vedem unde am greșit, unde am pierdut încrederea oamenilor, unde ne-am abătut de la drumul promis electoratului.(…)

PSD a fost în defensivă. Eu cred că trebuie să schimbăm abordarea. Trebuie să vorbim mai mult despre ce a făcut guvernarea. Poante nu este un Guvern perfect, dar este unul eficient.

Legat de guvernare. Într-un an și șapte luni atacurile au fost permanente. Am știut că vă am aproape și că nu trebuie să dezamăgesc. Am știut că nu trebuie să fac un pas înapoi pentru că ar fi un pas înainte al opoziției.

Am rezistat tuturor atacurilor. Sunt unii care îmi dau lecții acum. Ei când au dat de greu au plecat acasă. Eu nu o să-mi las echipa și nu o să plec acasă”, a spus premierul Viorica Dăncilă.

sursa foto: Inquam Photos / George Calin

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW