Sunday, January 16, 2022
Jurnalism corect


Dăncilă dă asigurări că forurile europene vor fi consultate privind modificările din justiție: Să nu ne mai izolăm extern

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 29 iunie 2019 Etichete: , ,

Viorica Dăncilă a declarat, în cadrul discursului susţinut la congresul PSD la care se alege conducerea partidului, că forurile europene vor fi consultate atunci când se vor iniţia modificări în justiţie. Premierul le-a cerut social-democraţilor să nu se mai „izoleze extern”, menţionând că au nevoie de de parteneri care să le „deschidă uşa”.
„Nu trebuie să mai intrăm în dispute inutile, să ne izolăm în plan extern şi să dăm impresia că suntem mai preocupaţi să schimbăm legile pentru cine ştie ce interese ascunde. Am părut mai preocupaţi de justiţie decât de sănătate de educaţie sau de investiţii. Asta pe bună dreptate i-a supărat pe oameni şi a dus la o ruptură de dialog, dar şi de încredere. Trebuie să dovedim că am înţeles votul de la referendumul şi că vom respecta opinia cetăţenilor. Guvernul nu va emite nicio ordonanţă de urgenţă în legătură cu funcţionarea sistemului judiciar, orice modificare legislativă în privinţa funcţionării sistemului judiciar trebuie să se facă printr-o dezbatere transparentă, prin consultarea amplă a organizaţiilor profesionale din sistemul judiciar, dar şi prin consultarea organismelor internaţionale în domeniu”, a spus Viorica Dăncilă.

Dăncilă: O discuţie despre abuzurile şi neregulile din justiţie era necesară

Preşedintele interimar al PSD le-a cerut social-democraţilor să nu se mai lase atraşi în teme false, dând exemplu tema justiţiei. Viorica Dăncilă precizează însă că o discuţie despre abuzurile din justiţie era necesară.

„Am încredere în dumneavoastră, dragi colegi, că nu ne vom mai lăsa atraşi în teme false. Mă refer aici la tema justiţiei şi la modul în care am dezbătut-o atâta timp în spaţiul public. Să fie foarte limpede, o discuţie despre abuzurile şi neregulile din justiţie era necesară. practicile netransparente care au luat forma unor protocoale secrete trebuie clarificate. Astfel de practici şi abuzuri nu îşi au locul într-un stat de drept şi trebuie combătute în deplină transparenţă şi cu implicarea celor care sunt responsabili de înfăptuirea actului de justiţie.

Vreau însă ca această luptă cu abuzurile să nu mai fie percepută ca o luptă pentru politicieni, să nu mai pară o luptă între justiţie şi politică, între magistraţi şi clasa politică. Vreau să ducem o luptă împotriva abuzurilor pentru a-i apăra pe cetăţeni pentru garantarea drepturilor omului pentru că cetăţeanul obişnuit este cel mai vulnerabil în faţa abuzurilor statului, el nu se poate apăra, el nu se poate face auzit nu poate exista stat de drept fără respectarea deplină a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor”, a declarat Viorica Dăncilă.

Viorica Dăncilă: Ca premier, mă angajez să fac o autostradă cap-coadă

Viorica Dăncilă a promis că în mandatul ei de premier va fi realizată o autostradă „cap-coadă”.

„Oamenii vor o autostradă terminată de la un cap la altul şi au dreptate. Ca premier, mă angajez să fac o autostradă cap-coadă. (…) Nu voi mai tolera niciun fel de întârziere, nici de la autorităţi, nici de la constructori. Fiecare proiect va fi atent monitorizat de un departament aflat în directa subordonare a premierului. Cine nu respectă termenele, pleacă acasă fără excepţie”, a declarat premierul.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW