Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Dăncilă, cu o zi înainte de votul pentru moțiunea de cenzură: PSD va intra în sală, dar nu va vota/Guvernul nu cade/Birchall trebuia revocată/Nu mă implic în justiție

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 9 octombrie 2019 Etichete: , , ,

Viorica Dăncilă a declarat, cu o seară înainte de votul pentru moțiunea de cenzură, că membrii Partidului Social Democrat vor intra în sala de dezbateri, dar nu vor vota. Mai mult, premierul a adăugat că va veni, săptămâna viitoare, cu remanierea în Parlament

„Moțiunea nu va trece, Guvernul nu va cădea. Și spun acest lucru pentru că eu cred în responsabilitatea membrilor Parlamentului României.(…)

Președintele Iohannis nu mai știe de separația puterilor în stat și vrea să și le subordoneze pe toate. Acest lucru este de neacceptat și cred că toți cei care văd asta vor sancționa acest lucru.

Am avut discuții cu parlamentari de la alte partide, dar am văzut în spațiul public niște lucruri care m-au îngrozit și o iresponsabilitate care ne poate costa ca țară: că s-au cumpărat deputați, senatori. Toate aceste informații sunt citite și în plan extern și nu ne fac bine ca țară.(…)

PSD va intra în sală, dar nu va vota. Cvorumul îl vom asigura, ei vor trebui să-și asigure cele 233 de voturi ‘pentru’.(…)

PSD știe care este ținta lui Victor Ponta și anume vrea să distrugă acest partid. De-a lungul timpului Victor Ponta a mințit multă lume, a dezinformat și a trădat foarte mulți oameni. Victor Ponta nu va fi acceptat de PSD.(…)

Premierul Dăncilă a mai declarat că „există și alte mize în afară de desființarea Secției Speciale”.

„Cred că mai sunt și alte mize în afară de desființarea Secției Speciale. Probabil sunt și alte mize legate de justiție – nu am de unde să știu. Sper să nu mai avem situații de genul procurorului Portocală sau Oană. Sper să avem o justiție independentă și să fie oameni care nu pot fi controlați politic. De aceea am și nominalizat-o pe judecătoarea Dana Gârbovan”, a adăugat premierul.

Premierul susține în continuare că nu se implică în justiție în ciuda faptului că miercuri au apărut în spațiul public înregistrări care demonstrau contrariul.

Viorica Dăncilă susține că Ana Birchall trebuia să fie revocată.

„Dacă eu ceream destituirea șefului DIICOT cred că la ora aceasta mă linșau, eram criticată pe toate canalele că am intervenit în justiție, afla Bruxelles-ul, trimiteau peste tot că premierul a intervenit în justiție.

În transmit lui Klaus Iohannis să lase justiția în pace. Dânsul intervine în justiție și acest lucru este de neacceptat. Am spus că nu o să intervin în justiție – nici să desființez Secția specială, nici să iau alte decizii prin ordonanță de urgență. Dar președintele face acest lucru.

Legat de declarațiile doamnei ministru Ana Birchall, trebuia să fie revocată până acum. Este opinia domniei sale, nu este opinia PSD și nici o linie creionată de Guvern”, a mai spus pre;edintele PSD.

Viorica Dăncilă a anunțat că va veni, săptămâna viitoare, cu remanierea în Parlament.

„În săptămâna de după moțiune voi veni cu remanierea în Parlament. Atâta timp cât era o moțiune de cenzură am vrut să vedem ce se întâmplă cu aceasta. Am sperat și ca președintele, care a jurat să respecte Constituția, va respecta deciziile Curții Constituționale. Am văzut un președinte pentru care deciziile CCR nu există”, a mai spus Dăncilă.

sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

 

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Here you will find 74507 more Info to that Topic: mainnews.ro/dancila-cu-o-zi-inainte-de-votul-pentru-motiunea-de-cenzura-psd-va-intra-in-sala-dar-nu-va-vota-guvernul-nu-cade/ […]

  • Very interesting points you have noted, regards for putting up. „I don’t know what you could say about a day in which you have seen four beautiful sunsets.” by John Glenn.

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *