Saturday, April 20, 2024
Jurnalism corect


Dăncilă, cu 4 zile înainte de votul moțiunii de cenzură: Nu am emoții/ Rectificarea bugetară va avea loc vineri/ Vin în Parlament după moțiune

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 6 octombrie 2019 Etichete: , , , , ,

Viorica Dăncilă a declarat, în cadrul unui eveniment din Vaslui, că nu are emoții pentru ziua în care se va vota moțiunea de cenzură. Premierul României a mai anunțat că vineri va avea loc o ședință de Guvern în care se va adopta rectificarea bugetară, chiar la o zi după moțiune.

„Nu va trece. Nu am emoţii, moţiunea nu va trece. Mă bazez pe oamenii de bună-credinţă care ştiu ce înseamnă stabilitate în România”, a spus Viorica Dăncilă.

Dăncilă a mai anunțat că rectificarea bugetară va fi adoptată vineri, la o zi după votul moțiunii de cenzură.

„Rectificarea bugetară va avea loc vineri. Vineri vom avea şedinţă de Guvern, vom avea rectificarea bugetară şi mai multe acte normative atât de aşteptate în întreaga ţară”, a afirmat premierul

Premierul României a mai spus că se va prezenta în Parlament pentru a obține votul de încredere, după ce va afla dacă Guvernul rămâne sau nu în picioare. Prezentă la un eveniment organizat în comuna Zorleni, județul Vaslui, premierul nu a ratat ocazia de a-l mai ataca încă o dată pe președintele României.

„Domnul preşedinte Iohannis în primul rând trebuie să respecte Constituţia. Conform deciziei Curţii Constituţionale, trebuie să numească interimari pentru cele trei portofolii lăsate de ALDE şi să revoce cei doi miniştri. Eu cred că atunci când dai lecţii trebuie să fii tu un om corect, atunci să dai lecţii pentru ceilalţi. După moţiune, vom veni cu remanierea în Parlament.(…)

„Ceea ce este foarte periculos este faptul că preşedintele României, care trebuie să fie preşedintele tuturor, este cel care cere ca acest Guvern să cadă, este tocmai ceea ce nu trebuie să facă un preşedinte. Cred că trebuie să ieşim din această logică a campaniei electorale şi să ne îndeplinim fiecare obligaţiile constituţionale”, a adăugat Dăncilă. „, a spus Dăncilă.

Premierul a participat, duminică, însoțită de vicepremierul Mihai Fifor, ministrul Agriculturii, Petre Daea, şi ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, la Sărbătoarea Toamnei din comuna Zorleni.

sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW