Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


Dăncilă: Guvernul va adopta OUG pentru înăsprirea pedepselor pentru criminali și violatori/ Tensiuni în coaliție: „Nu poţi să fii şi la guvernare şi în Opoziţie”

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Politic Stirile zilei , at 18 august 2019 Etichete: , , , , , , , , ,

Viorica Dăncilă a anunțat că, la sfârșitul lunii august, Guvernul va adopta OUG pentru înăsprirea pedepselor pentru criminali şi violatori. Premierul a mai comentat și situația tensionată din coaliție, dar și sondajele actuale ale candidaților de la prezidențiale.

OUG pentru înăsprirea pedepselor pentru criminali

Premierul a anunțat adoptarea unei ordonanțe de urgență pentru înăsprirea pedepselor pentru criminali şi violatori. Declarațiile premierului au fost făcute în contextul tragediei de la Caracal.

„Am spus că nu mai intervin în justiţie şi nu mai vreau să dau prin OUG decizii care ţin de justiţie, dar cred că e reparaţie morală să avem închisoare pe viaţă pentru crime şi pedepse aspre pentru violatori. Am spus că voi face şi voi face.

Nu săptămâna aceasta, săptămâna următoare voi veni cu o serie de ordonanţe. Voi duce un adevărat război împotriva criminalităţii organizate, împotriva traficului de persoane.

Am spus că vin cu OUG care să reglementeze anumite lucruri care au condus la o întârziere sau funcţionare nu tocmai bună a unor intervenţii. Mă refer a 112, în cadrul unui grup de lucru avem 14 măsuri, oug pregătite, măsuri din partea ministerului de Interne şi a ministerului Justiţiei. Le vom adopta în şedinţă de Guvern, urmând ca Parlamentul să ia act”, a declarat premierul, la Antena3.

Dăncilă: „Nu poţi să fii şi la guvernare şi în Opoziţie

Referitor la situația tensionată dintre ALDE și PSD, premierul a spus că nu vrea să ia în calcul varianta ruperii coaliției, menționând totuși că „nu poţi să fii şi la guvernare şi în Opoziţie”.

„Nu poţi să fii şi la guvernare şi în Opoziţie, este responsabilitatea întregii alianţe. Percepţia publică este despre coaliţie şi guvernare. Cifrele demonstrează că nu e perfect, dar e guvernare eficientă. Cât suntem a doua ţară cu cea mai mare creştere economică, după Ungaria, cred că aceste lucruri arată că guvernarea merge în direcţia bună, atâta timp cât ne ţinem promisiunile. O să discut cu domnul Tăricea, de ce a fost atât de supărat. (…)

Voi discuta cu dl. Tăriceanu, nu am vorbit cu alte formaţiuni, dar trebuie să găsesc soluţii ca să asigurăm stabilitatea României”,  a spus premeirul.

Referitor la declarațiile lui Tăriceanu cu privire la faptul că nu vrea să facă parte dintr-un Guvern „impotent”, Dăncilă a răspuns:

„Cred că aceste declaraţii nu ne fac bine şi nu câştigăm, cred că trebuie să le avem în coaliţie, să stabilim care sunt nemulţumirile, dacă ieşim public facem jocul Opoziţiei. Cred că această coaliţie va merge şi colegii vor înţelege că avem această responsabilitate”, a mai spus prim-ministrul.

Premierul, despre starea sondajelor candidaților la prezidențiale

Întrebată fiind despre sondajele candidaților la prezidențiale, în care Klaus Iohannis stă cel mai bine, Dăncilă a spus că acestea se pot schimba oricând.

„Întotdeauna am ținut cont de sondaje. Eu îmi amintesc în 2014 când am făcut campanie pentru dl Ponta. Avea 31%, Klaus Iohannis avea 15% și a câștigat Iohannis. Eu cred că, dincolo de sondaje, contează modul în care te organizezi și câștigi încrederea cetățenilor. S-ar putea peste două săptămâni să nu stai la fel de bine. De aceea le-am spus colegilor mei – cel mai bun sondaj e votul de la alegerile prezidențiale pentru că acela este votul ce va hotărî președintele României”, a mai declarat premierul.

 

sursa foto: Octav Ganea/ Inquam Photos

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW