Monday, September 26, 2022
Jurnalism corect


Dăncilă, o nouă ieșire publică : Raportul 10 august a fost desecretizat 90% în mandatul lui Fifor/ Dacă vă uitați la Viorica Dăncilă e un mare zero/ Candidatul PSD, referire la comunitatea LGBT

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 14 noiembrie 2019 Etichete: , , ,

Viorica Dăncilă susține, joi, o conferință de presă la sediul PSD, după ce și miercuri seară fostul premier a stat de vorbă mai bine de o oră cu jurnaliștii.

„Rareș Bogdan, portavocea lui Klaus Iohannis mă amenință cu procurorii.(…)Ne îndreptăm spre un monopol de putere(…)Iohannis, un dictator care vrea puterea. Nu am o problemă să vorbesc cu procurorii, dar modul în care se procedează nu trebuie acceptat. Îi cer lui Iohannis să iasă publică și să explice de ce Rareș Bogdan are informații despre ce vor face procurorii. Aceste lucruri trebuie să ne îngrijoreze și arată disperare. Arată că avem un președinte dictator. Își trimite mesagerii pentru a-și amenința contracandidații cu procese penale. Iohannis trebuie să explice de ce a făcut aceste acuzații”, a spus Dăncilă.

Cum explicați deficitul bugetar?

„Am luat în calcul că vom guverna până la sfârșitul anului. (…)Vor să-și ascundă neputința și adevărul că nu au un program de guvernare și spun că au o grea moștenire.”

Au fost două bugete la PSD?

„Nu există așa ceva. 2018, am redus datoria externă a României. Ne-am încadrat în ținta deficitului bugetar. Am crescut pensiile și salariile. De ce acum sunt două bugete? Nu am văzut nimic din programul lor de guvernare care să vină în favoarea românilor”

Vălean a fost votată în funcția de comisar european. Cum comentați?

„Îi urez mult succes. V-am mai spus, nu o să critic niciodată un român care ajunge într-o funcție europeană.”

Au fost oameni din PSD care au lansat știrea fake cu casca din urechea lui Iohannis?

„Exclus. Nu cred că Iohannis a purtat cască. Aceeași știre a fost lansată și despre mine.”

Aveți patru case. De unde ați avut bani?

„Totul se poate justifica și în declarația de avere. Soțul meu din 1999 este directorul unei companii mari. Nici acum nu e terminată(cea de la Predeal). Mai este un apartament modest în Videle, o casă primită moștenire de la mama mea și o casă la țară, a socrilor mei.”

Întârzierea desecretizării raportului însemnă o obstrucționarea justiției de către PSD?

„Raportul a fost desecretizat 90% în mandatul lui Fifor. Am spus că nu-l putem face public pentru că este parte a anchetei DIICOT.  (…)Indiferent ce au făcut ei cu cei 10%, DIICOT avea acces la dosar. Totul este o strategie de campanie. Nu e nici o schimbare”

Cum comentați postarea Anei Birchall?

„Ana Birchall vorbește de parcă ar face parte din echipa de campanie a lui Iohannis.”

Ce ați făcut pentru oameni?

„Avem un președinte dictator care vrea să ne intoarcem în comunism. Cum explicam atitudinea de comunist a lui Iohannis? Iohannis spune că cea mai mare realizare a sa este căderea Guvernului. Asta înseamnă că încalcă Constituția și nu respectă principiul separării puterilor în stat. Are un discurs extremist”

Aveți o nucleară care să răstoarne scorul?

„Vreau o dezbatere. (…)L-as întreba pe Iohannis de ce îi urăște pe oameni, de ce îi sfidează pe oameni, de ce se implică în justiție, de ce vorbește despre corupție când el are dosare de corupție”.

Dosarul 10 august

„Nu am ce să le spun anchetatorilor legat de dosarul 10 august. Nu am nimic ce să îmi reproșez. Numele meu nu apare în acest dosar, sunt sigură.

Viorica Dăncilă nu a adus astăzi ceasul primit cadou de la soțul său, așa cum a promis.

„Nu o să o vedeți pe Viorica Dăncilă încălcând legea. Nu am trecut acel ceas în declarația de avere pentru că nu depășește 5000 de euro”.

Unde ar fi fost Dăncilă dacă nu l-ar fi cunoscut pe Dragnea?

„Tot în PSD. Am intrat înaintea lui Dragnea în PSD. Eu îmi asum istoria partidului. Am beneficiat de încrederea lui în numirea în funcția de premier pentru că era președinte PSD.”

Care e cea mai mare realizare a dumneavoastră?

„Ceea ce am făcut pentru români. Am dat exemplu președenția rotativă, creșterea de pensii și salarii”

PSD nu a susținut numirea LCK

„Cât timp asupra lui Kovesi au planat suspiciuni am luat în calcul că dacă una din acuzațiile doamnei Kovesi(…)acest lucru m-a oprit. Este o problemă de principiu. Nu o cunosc pe Kovesi. Nu am nimic cu femeia LCK. Eu nu am probleme penale. Dacă vă uitați la Viorica Dăncilă e un mare zero”

Ce le transmiteți electoratului LGBT?

„Eu cred în familie. Sunt căsătorită de 36 de ani. Asta e abordarea mea. Este opinia fiecăruia, fiecare își poate spune pucntul de vedere. Nu știu dacă mă vor vota sau nu”.

sursa foto: Inquam Photos/George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW