Sunday, October 17, 2021
Jurnalism corect


Dancă: Guvernul a adoptat ordonanța de urgență pentru modificarea OUG 114/ Ce a omis PNL

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 6 ianuarie 2020 Etichete: , ,

Șeful Cancelariei Premierului, Ionel Dancă, a anunțat, luni, că Guvernul a adoptat  o ordonanță de urgență pentru modificarea OUG 114/2018. Aceasta nu include, prevederea referitoare la interzicerea cumulului pensiei cu veniturile de la stat.

Decizia privind cumulul salariilor cu pensia a fost amânată până după pronunțarea CCR, conform anunțului lui Ionel Dancă.

 „Guvernul a fost nevoit în prima ședința de guvern să adopte o OUG care să permită intrarea în vigoare a acestor prevederi pentru care și a angajat răspunderea în față Parlamentului. Vorbind despre cumulului salariului cu pensia care a fost atacat de PSD la CCR și care din respect pentru instanță de contencios constituțional, în acest moment Guvernul nu a adoptat o măsură cu privire la această prevedere tocmai pentru a aștepta punctul de vedere al CCR. În rest sunt chestiuni necesare care trebuiau adoptate mai ales după intrarea în vigoare a legii bugetului de stat”, a declarat Ionel Dancă.

La sfârșitul anului 2019, Guvernul PNL și-a asumat răspunderea în Parlament pe proiectul de lege care modifică mai multe prevederi din OUG 114.

Ulterior, PSD a contestat actul normativ la CCR. Judecătorii de la Curtea Constituțională au stabilit că până la data de 20 ianuarie pot fi transmise punctele de vedere privind această situație.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW