Monday, June 24, 2024
Jurnalism corect


Dana Gîrbovan: Asocierea numelui meu de susținerea OUG 13 este un fakenews

By Madalina Balaceanu , in Justitie Stirile zilei , at 24 august 2019 Etichete: , , , ,

Dana Gîrbovan, propunerea premierului pentru Ministerul Justiției, a postat un mesaj pe Facebook în care scrie că asocierea numelui său cu susținerea OUG 13 este un fake news. Ea a arătat că UNJR, organizația pe care o conduce, s-a opus adopării celebrei ordonanțe.

„Asocierea numelui meu de sustinerea OUG 13 este un fakenews

Am vazut ieri propagata public acuzatia ca am sustinut Ordonanta 13, insa doar un singur site m-a intrebat daca afirmatia e adevarata si le-am spus ca asocierea numelui meu de sustinerea OUG 13 este un fakenews.

In fapt, cand in ianuarie 2017 se discuta pe surse despre o ordonanta pentru modificarea codurilor, UNJR a avut in data de 18 ianuarie 2017 o pozitie publica prin care i-a solicitat premierului de atunci, Sorin Grindeanu, „sa nu adopte nici o ordonanta de urgenta care vizeaza activitatea autoritatii judecatoresti, cum ar fi modificarea Codurilor, fara ca aceasta sa fi fost pusa in dezbatere publica si fara sa fi fost transmisa spre avizare Consiliului Superior al Magistraturii”.
http://www.unjr.ro/…/judecatorii-solicita-guvernului-grind…/

Pe data de 31 ianuarie 2017 a fost adoptata OUG 13/2017.”, a declarat Gîrbovan.

Gîrbovan: UNJR a condamnat modul profund netransparent în care Guvernul a ales să modifice Codul Penal

Magistratul a explicat că a doua zi după ce a fost adoptată OUG 13, UNJR a avut o poziție publică prin care „condamna modul profund netransparent în care, pe data de 31 ianuarie 2017, Guvernul a ales că modifice Codul penal și Codul de procedură penală.

„Imediat, a doua zi, pe data de 1 februarie 2017, UNJR a avut o pozitie publica prin care „condamna modul profund netransparent in care, pe data de 31 ianuarie 2017, Guvernul Romaniei a ales sa modifice Codul penal si Codul de procedura penala, fara o dezbatere reala si efectiva si prin intermediul unei Ordonante de Urgenta care nici macar nu figura pe ordinea de zi a sedintei de Guvern. […] In concluzie, UNJR solicita Guvernului Romaniei sa revina asupra dispozitiilor ce nu au intrat inca in vigoare si sa le transmita in Parlament sub forma unui proiect de lege, unde sa fie dezbatute in mod real si efectiv.

Acestea sunt faptele. Concluziile le trageti singuri”, a încheiat Dana Gîrbovan.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW