Wednesday, May 29, 2024
Jurnalism corect


Dan Voiculescu și-a publicat cartea la Editura Academiei Române

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 28 mai 2021

Fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu, condamnat în trecut la 10 de închisoare pentru fapte de corupție, și-a publicat noua carte, „Tratatul umanismului pragmatic”, la Editura Academiei Române, instituția care ar trebui să fie cel mai înalt for de știință din România. 

La evenimentul de lansare, care a avut loc joi, în Biblioteca Academiei Române, au participat senatoarea PSD Gabriela Firea, fostă angajată a trustului de presă fondat de Dan Voiculescu, Ramona Bruynseels, fostă candidată la alegerile prezidențiale din partea partidului lui Dan Voiculescu, dar și mai mulți angajați ai trustului Intact.

Relații vechi între Voiculescu și Academia Română

Publicarea cărții lui Dan Voiculescu la Editura Academiei Române nu ar trebui să surprindă, ținând cont de legăturile vechi pe care le are cu această instituție. Firma Grivco, deținută de Voiculescu, a încheiat în anul 2006 un contract cu Academia Română, în urma căruia a obținut, în arendă, 3.000 hectare de teren agricol, situat în județul Călăraşi.

Cărți pentru reducerea pedepsei

Amintim că Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare în dosarul privatizării frauduloase a fostului Institut de Cercetări Alimentare, din care a executat doar 2 ani și 11 luni. Fondatorul „antenelor” și-a diminuat pedeapsa cu 330 de zile, după ce, în timp se afla în detenție, a scris 11 cărți.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW