Monday, December 6, 2021
Jurnalism corect


Dan Tudorache, după anunțul BEM: Nu-mi dau seama cum poate să anunţe un câştigător fără să ia în calcul acele imagini şi să le discute

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 4 octombrie 2020 Etichete: , , , , , , ,

Dan Tudorache a reacționat, după ce Clotilde Armand a anunțat că Biroul Electoral al Municipiului București a respins contestațiile PSD privind alegerile locale din Sectorul 1. Primarul în funcție al sectorului susține că așteaptă ziua de luni, pentru ca BEC să ia în discuție contestația sa privind imaginile apărute în spațiul public.

Dan Tudorache susține că luni se va discuta la BEC contestația sa privind imaginile apărute în spațiul public în care mai multe persoane, printre care un angajat al Primăriei Sectorului 1, președintele Biroului Electoral, președintele secției de votare și doi candidați ai USR PLUS, cărora le-a fost permis accesul ca observatori conform legii, intră în camera în care se aflau sacii cu voturi de la Biroul Electoral Sector 1.

Am depus la BEC o contestaţie. Nu s-a discutat acea contestaţie, Nu-mi dau seama cum poate să anunţe un câştigător fără să în calcul acele imagini şi să le discute. Aşteptăm. Eu aştept decizia BEC. Dacă aşa consideră, că e normal să vadă întreaga ţară acele imagini şi să nu le pună în discuţie, atunci înseamnă că ne merităm soarta.(…) Am înţeles că mâine (va lua BEC în discuţie contestaţia – n.r.). Am vorbit cu reprezentantul PSD şi am întrebat, de câteva zile tot întreb, când ia în discuţie acele imagini. Până acum nu s-a luat în discuţie. Am înţeles că mâine se vor lua în discuţie, aşteptăm şedinţa de mâine de la BEC să ia în discuţie acele imagini”, a declarat Dan Tudorache, duminică, la Antena 3.

Primarul în funcție al Sectorului 1 încă susține că alegerile locale din sector ar fi fost fraudate.

Atunci când s-a intrat în acea cameră nu s-a făcut niciun înscris. Asta este ilegalitatea. E treaba justiţiei. Nu mai comentez. Văd că te baţi cu morile de vânt. Toată lumea vede ce s-a întâmplat şi chiar nu mai contează. Atunci de ce să mai votăm dacă chiar nu contează când descoperi o fraudă? E adevărat am descoperit-o mai târziu, pentru că atunci s-a întâmplat” a adăugat Tudorache.

Sesizările PSD, respinse de BEM

Biroul Electoral al Municipiului București a respins contestațiile PSD privind alegerile locale din Sectorul 1, anunță Clotilde Armand.

Astfel, candidatul susținut de USR-PLUS și PNL susține că a devenit, oficial, primarul Sectorului 1.

Biroul Municipiului Bucureşti a respins în urmă cu câteva minute (11 la 4 voturi) contestațiile PSD împotriva mea. Astfel, în Sectorul 1 nu se mai anulează alegerile și nu se mai renumără voturile. Telenovela pesedistă a contestațiilor s-a terminat. Manipularea abjectă s-a terminat. Știu că le este greu să creadă asta dar de astăzi sunt oficial primarul Sectorului 1”, a postat Clotilde Armand pe Facebook.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW