Friday, April 12, 2024
Jurnalism corect


Dan Stroe, fost director în ANAF, trimis în judecată de DNA pentru trafic de influență

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 6 decembrie 2022

Dan Stroe, fost director al Direcției de Investiții Achiziții Publice și Servicii Interne din Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a fost trimis în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) pentru trafic de influență și instigare la spălarea banilor.

Alături de acesta au mai fost trimise în judecată două persoane, administratori ai unor societăți comerciale, pentru complicitate la trafic de influență, spălarea banilor, și cumpărare de influență.

„Inculpatul Stroe Dan, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins de la trei oameni de afaceri suma totală de 6.614.818 lei (…), reprezentând prețul influenței pe care acesta ar fi exercitat-o asupra colegilor săi cu atribuții în procedura de achiziție, astfel încât societățile celor trei persoane să câștige licitațiile organizate de ANAF pentru cumpărarea de produse software.
Banii respectivi (…) ar fi fost remiși funcționarului indirect, în perioada iulie 2011 – ianuarie 2012, prin transfer bancar, în contul unor societăți indicate și controlate de acesta din urmă, în baza unor contracte fictive de prestări servicii”, se arată în rechizitoriu. 

În cursul anului 2016, într-o altă cauză penală, Dan Stroe a încheiat cu procurorii anticorupție un acord de recunoaștere a vinovăției ce a fost admis de Tribunalul București care l-a condamnat la o pedeapsă de 3 ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită. 

Foto: Inquam Photos / Ovidiu Micsik

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW