Saturday, September 30, 2023
Jurnalism corect


Dan Dumitrescu, polițistul din Caracat demis pentru legături cu interlopii, a fost repus în funcție după ce a dat în judecată Poliția Română și a câștigat

By Daniela Eremia , in Justitie Stirile zilei , at 29 noiembrie 2019 Etichete: , ,

Dan Dumitrescu, polițistul demis la sfârșitul lunii august pentru că ar fi avut legături cu interlopii din Caracal, a fost repus în funcție. Magistrații Curții de Apel Craiova au decis că măsura destituirii polițistului este ilegală.

Dan Dumitrescu a fost dat afară la sfârșitul lunii august. Ulterior, acesta a contestat decizia în instanță, iar magistrații Curții de Apel Craiova au decis că bărbatul se poate reangaja în sistem.

„Admite recursul. Casează încheierea (…) pronunţată de Tribunalul Olt în dosarul (…) şi, rejudecand, admite cererea. Dispune suspendarea executării (…) până la pronunţarea instanţei de fond. Definitivă”, se arată în decizia instanței.

Numele unui polițist, într-un dosar de proxenetism

Dumitrescu a fost destituit din poliție întrucât numele său apare într-un dosar de proxenetism și cămătărie. Bărbatul a fost martor într-un dosar al DIICOT, din luna aprilie în care se investigau fapte de criminalitate organizată. Surse judiciare spun că acesta ar avea legături cu clanul Oacă din Caracal.

„Motivul destituirii acestuia îl constituie săvârșirea abaterii disciplinare de ”comportarea necorespunzătoare, în serviciu, familie sau în societate, care aduce atingere onoarei, probității profesionale a polițistului sau prestigiului instituției””, potrivit unui comunicat IGPR.

În luna aprilie, procurorii DIICOT au efectuat 32 de percheziții la locuințele unor persoane bănuite de trafic de persoane, proxenetism și cămătărie. Printre martorii din dosar se afla și Dan Dumitrescu, polițist în cadrul Serviciului Rutier, care lucra la acea vreme în cadrul poliției de proximitate Caracal.

Perchezițiile au avut loc inclusiv în Caracal, dar și în comunele din apropiere respectiv Traian, Redea, Drăghiceni, Fărcaşele şi Tia Mare.

Grupul infracțional a fost constituit în 2014 și se ocupa cu traficul de persoane, proxenetism și cămătărie.
Potrivit comunciatului DIICOT din luna aprilie, „În cauză, 7 persoane sunt cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, lipsire de libertate în mod ilegal, ameninţare, şantaj, proxenetism, cămătărie”.

„În urma cercetărilor, a reieşit faptul că, începând cu anul 2014, mai multe persoane violente ar fi constituit un grup infracţional organizat. Acestea ar fi acordat împrumuturi cu dobânzi între 20-100% lunar, iar pentru a recupera sumele de bani, ar fi recurs la ameninţări, şantaj şi lipsire de libertate în mod ilegal a persoanelor vătămate.

De asemenea, membrii grupării ar fi recrutat mai multe persoane pe care le-ar fi transportat în Germania, Anglia şi Italia, unde le-ar fi exploatat sexual prin obligarea la practicarea prostituţiei”, potrivit unui comunicat al DIICOT.

Cine este Dan Dumitrescu:

Omul de afaceri, Remus Rădoi, a declarat că polițistul este unul dintre cei reclamați de el că avea legături cu clanul Oacă.

„El este unul dintre cei reclamați de mine că avea legături cu clanul Oacă. Este membru activ. Avem dovezi că a consumat droguri, mă refer la cocaină, cu clanul Oacă și cu două dintre victime”, a declarat Remus Rădoi.
Omul de afaceri, cunoscut drept rival al clanului Oacă, a făcut mai multe plângeri, în perioada aprilie-mai 2019, la DIICOT, acuzând mai mulți polițiști că oferă protecție rivalului său.

„Reiese din dosar și din plângerile depuse că cel puțin una dintre victime a mers la el cu intenția de a depune o plângere pentru că i se cerea o taxă de protecție. Dumitrescu i-a spus atunci că ar fi mai bine să plătească o „taxă de protecție” decât să se certe cu clanul. Asta s-a întâmplat în februarie și pot proba. Am înregistrări. Persoanele respective au fost duse de mine la DIICOT să depună plângere”, povestește Rădoi.„L-am cunoscut. E foarte duplicitar, interesat de bani, era un polițist interlop. Facea lobby pentru aceste grupări împreună cu alți colegi de-ai lui.

Ne-am cunoscut din punct de vedere operativ pentru că trebuia să pun întrebări pentru a înțelege ce fac ei și cum acționează. După ce a aflat că lucrez pentru DIICOT a venit la mine să mă întrebe „dacă am ceva personal cu el, dacă m-a supărat vreodată și că de ce eu am dat date despre domnia sa, că vrea să fim prieteni”. Eu i-am spus că în opinia mea un polițist trebuie să fie de partea legii și că dacă a trecut de acea linie pentru mine nu mai este polițist, este adversar”, a mai spus Rădoi.

Rădoi: Interlopii se întâlneau în barul lui Dumitrescu

Conform declarației sale de avere din 2018, Dan Dumitrescu deține un apartament de 83mp și o mașină Audi, ambele cumpărate. În realitate, Rădoi spune că polițistul mai are un bar, o casă și un spațiu comercial de obiecte funerare.

Barul care I-ar aparţine lui Dumitrescu este poziționat într-o zonă centrală și este cunoscut ca „333”. Acolo membrii clanului Oacă s-ar întâlni frecvent.

„O parte din întâlnirile clanului aveau loc în barul lui. Acolo, în barul, lui a avut o petrecere cu toată poliția Caracal la care am participat și eu, că nu mă feresc să spun. Interesul meu era informativ”, a mărturisit Rădoi.
Conform declarației sale de avere, Dumitrescu are și un credit ipotecar de 33.000 de euro contractat în 2007, scadent în anul 2032. Polițistul nu și-a declarat veniturile pe anul 2017.

Sursă foto: Facebook

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More on on that Topic: mainnews.ro/dan-dumitrescu-politistul-din-caracat-demis-pentru-legaturi-cu-interlopii-a-fost-repus-in-functie-dupa-ce-a-dat-in-judecata-igpr-a-castigat-procesul-in-instanta/ […]

  • … [Trackback]

    […] Find More on on that Topic: mainnews.ro/dan-dumitrescu-politistul-din-caracat-demis-pentru-legaturi-cu-interlopii-a-fost-repus-in-functie-dupa-ce-a-dat-in-judecata-igpr-a-castigat-procesul-in-instanta/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW