Sunday, July 7, 2024
Jurnalism corect


Dan Diaconescu, trimis în judecată pentru act sexual cu minor și folosirea prostituției infantile

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 2 august 2023 Etichete: , , , , ,

Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa l-a trimis  în judecată a lui Dan Diaconescu,  fostul patron  OTV, cercetat sub control judiciar, pentru act sexual cu un minor şi folosirea prostituţiei infantile, ambele infracţiuni în formă continuată, au informat, miercuri,  2 august, anchetatorii.

Potrivit procurorilor, Dan Diaconescu ar fi  întreţinut raporturi sexuale şi acte sexuale orale consimţite cu două minore, ccontra sumei de 300 de lei, respectiv 800 de lei,  în timp ce se aflau în camera unui hotel situat în municipiul Bucureşti. De asemenea, infracțiunile de act sexual cu minor s-ar fi consumat și pe raza județului Constanța.

Dan Diaconescu a fost reţinut pentru 24 de ore, la începutul lunii aprilie,  fiind acuzat de comiterea a două infracţiuni de act sexual cu un minor şi cinci infracţiuni de folosire a prostituţiei infantile, a informat la acea dată Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa. Procurorii au cerut la acel moment arestarea preventivă a acestuia, solicitare respinsă de Judecătoria Constanța. Ulterior, Tribunalul Constanţa a decis ca Dan Diaconescu să fie cercetat sub control judiciar. La momentul acuzațiilor, Diaconescu a negat vehement aceste fapte, susținând că este vorba despre o „înscenare”.

Fostul parlamentar  și patron al postului OTV, Dan Diaconescu,  a fost liberat condiționat, după ce a executat aproape 3 ani din pedeapsa de 5 ani și 6 luni de închisoare pentru șantaj.

Sursă foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW