Friday, July 26, 2024
Jurnalism corect


Dan Barna: Vreau să cred că PNL şi premierul Orban îşi doresc cu adevărat să aibă primari în două tururi

By Daniela Eremia , in Politic Stirile zilei , at 29 ianuarie 2020 Etichete: , , , , , ,

Președintele USR, Dan Barna consideră că proiectul de lege pentru revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin reprezintă o prioritate pentru România și spune că partidul pe care îl conduce va fi consecvent privind acest subiect.

Vreau să cred că PNL şi premierul Orban îşi doresc cu adevărat ca România să aibă primari în două tururi. Şi rămân în continuare nişte opţiuni deschise în perioada următoare, o să vedem ce se va întâmpla cu moţiunea. Este o prioritate pentru România (primari în două tururi – n.r.). Poziţia noastră va fi consecventă în linia aceasta şi unul dintre elementele de presiune asupra PNL pe care vom continua să le menţinem„, a declarat Barna, la Parlament.

Dan Barna a reamintit faptul că schimbarea legislației electorale pentru revenirea la alegerile locale organizate în doua tururi se regăsește în acordul politic dintre USR și PNL.

Poziţia noastră a fost constantă: vrem eliminarea pensiilor speciale, votăm orice iniţiativă din Parlament care face paşi în această direcţie. E decizia premierului cum ajungem la alegeri anticipate, este o altă prioritate care se regăseşte şi în acordul nostru politic. Instrumentul prin care se poate ajunge la anticipate este fie o moţiune de succes, fie demisia şi asta e o decizie pe care poate să o ia„, a adăugat liderul USR.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW