Friday, December 8, 2023
Jurnalism corect


Dan Barna: USR va propune un proiect de lege pentru dezincriminarea consumului de droguri

By Daniela Eremia , in Politic Stirile zilei , at 19 decembrie 2019 Etichete: , , ,

Liderul USR, Dan Barna a anunțat că partidul pe care îl conduce va susține un proiect de lege care diferențiază traficul și consumul de droguri, dar și să elimine pedepsele pentru consum propriu.

„Am primit multe mesaje legate de proiectul colegei noastre, deputata Lavinia Cosma care reglementează produsele etnobotanice. Era probabil nevoie de o prezentare mai largă a inițiativei.

Poziția mea personală exprimată în mai multe rânduri dar și poziția USR este că accentul trebuie pus pe combaterea traficului de droguri de mare risc, pe informare și pe sprijin pentru cei dependenți. În niciun caz, criminalizarea consumului nu este o soluție la problema consumului de droguri.

Bunele practici ale unor state cu reglementări moderne în abordarea fenomenului precum Canada sau California sau state europene trebuie să constituie baza de plecare pentru definirea cadrului adecvat.

Criminalizarea consumului de droguri nu face decât să vulnerabilizeze suplimentar pe cei aflați în situații de dependență.

USR va susține un proiect de lege prin care să fie mai clară diferența dintre traficul și consumul de droguri și să se elimine pedepsele penale pentru consumul propriu.

Pe viitor, voi discuta cu liderul de grup de la Camera Deputaților să stabilim o procedură mai bună pentru discutarea proiectelor de lege propuse de USR și ele să fie precedate de dezbateri deschise cu societatea.
USR continuă să fie partidul care aduce temele importante ale societății în dezbatere publică și în Parlament”, a transmis Dan Barna, pe pagina sa de Facebook.

Sursă foro: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] There you will find 74769 more Information on that Topic: mainnews.ro/dan-barna-usr-va-propune-un-proiect-de-lege-pentru-dezincriminarea-consumului-de-droguri/ […]

  • … [Trackback]

    […] Read More on to that Topic: mainnews.ro/dan-barna-usr-va-propune-un-proiect-de-lege-pentru-dezincriminarea-consumului-de-droguri/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW