Tuesday, May 17, 2022
Jurnalism corect


Dan Barna: Una dintre condiţiile noastre, PNL să aibă candidaţi care nu au un trecut pesedist

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 25 august 2020

Dan Barna a spus că USR PLUS nu ia în calcul ideea guvernării alături de „oameni care până nu demult l-au susținut pe Liviu Dragnea”, în contextul în care tot mai mulți foști primari PSD s-au alăturat Partidului Național Liberal înainte de alegerile locale.

Copreședintele USR PLUS își păstrează principiile privind o eventuală colaborare cu PNL, după alegerile parlamentare.

Acesta este unul dintre principiile şi condiţiile de principiu pe care le-am avut şi le vom avea în continuare în ceea ce priveşte o eventuală colaborare cu PNL-ul, inclusiv după alegeri. Deci ideea că vom putea să guvernăm alături de oameni care până nu demult l-au susţinut pe Liviu Dragnea este una care nu este luată în calcul de către USR PLUS în nici un scenariu”, a declarat Dan Barna la RFI.

În același sens, acesta privește racolările primarilor PSD de către PNL cu „profund disconfort” și „nemulțumire”, menționând că una dintre condițiile puse de USR PLUS pentru a colabora cu liberalii a fost ca aceștia să aibă candidați care „nu au un trecut pesedist”.

Cu profund disconfort, nemulţumire şi cumva este unul dintre motivele, pentru că suntem întrebaţi, în aceste zile am fost în ţară, am fost şi în Maramureş şi la Sibiu şi în Vâlcea şi în Argeş, sunt întrebat în diverse locuri de ce nu am urmat reţeta de la Bucureşti şi în alte locuri unde ar fi fost teoretic posibilă o colaborare şi acesta este unul dintre motive, pentru că dacă vorbim de parteneriatul de la Bucureşti, prin care i-am pus în spate lui Nicuşor Dan şase primari de Sector susţinuţi şi de USR PLUS şi de PNL, aceşti şase oameni, fiecare dintre ei privit în parte, sunt persoane care nu au avut nici o legătură cu PSD-ul, nu au colaborat, nu au susţinut PSD-ul şi în cursul negocierilor a fost una dintre condiţiile noastre, ca PNL să aibă candidaţi care nu au un trecut pesedist. Or în multe alte părţi din ţară lucrul acesta nu este valabil şi atunci ideea unei colaborări a fost din start respinsă. România trebuie să se cureţe de pesedism la modul şi de oamenii care au susţinut, nu doar să schimbăm culori de geci roşii şi galbene şi să spunem gata, se întâmplă reforma, pentru că nu se va întâmpla lucrul ăsta”, a spus acesta.

 

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW