Saturday, February 24, 2024
Jurnalism corect


Dan Barna susține că nu va reveni la conducerea USR în perioada următoare: Nu se pune problema

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 8 februarie 2022

Dan Barna a declarat marți, 8 februarie, că nu vrea să revină la conducerea USR, după demisia lui Dacian Cioloș. Într-o intervenție la Digi24, el a precizat că are toată încrederea în Cătălin Drulă, președinte interimar al formațiunii.

„Nu se pune problema ca eu să revin în perioada imediat următoare, pentru că am condus partidul 4 ani. Zic că am avut un mandat bun, de succes, am luat partidul cu contabilitatea în plasă şi l-am dus la un partid care ajunsese şi la guvernare (…) Cătălin Drulă este în momentul de faţă preşedinte interimar, am toată încrederea în el şi cred că este şi acel depozitar de încredere şi speranţă de care avem cu toţii nevoie”, a afirmat fostul lider al USR.

Cătălin Drulă a susținut astăzi prima conferință de presă în calitate de președinte interimar al USR. El a punctat că prioritatea sa este este unitatea partidului.

Între altele, el a afirmat că membrii USR vor ieși din nou în stradă, pentru a se reconecta cu electoratul, iar „Coaliția Contra Firii are zilele numărate”. Cătălin Drulă a apreciat că „au fost prea multe luni de miere și s-a văzut că PNL și PSD nu sunt în stare să conducă România”.

Noul președinte interimar a mai susținut că USR este „singurul partid democratic de opoziție și singurul cu o agendă adevărat liberală din România”.

În plus, el a anunțat că partidul va avea pentru fiecare minister și agenție o echipă de monitorizare, „care se pregătesc să facă treabă acolo când vom reveni la guvernare”.

În fine, Cătălin Drulă a mai precizat că mesajul său atât pentru colegii din USR, cât și pentru cei de la PSD și PNL este „USR va face opoziție pe bune”.

Amintim că  Dacian Cioloș a anunțat oficial luni, 7 februarie, că își dă demisia din funcția de președinte al USR, menționând însă că nu va părăsi partidul, așa cum s-a vehiculat.

Decizia a venit la scurt timp după ce Biroul Național al USR, for dominat de tabăra Barna, i-a respins propunerile de modificare a statutului, prin care președintele ar fi dobândit mai multe puteri.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW