Saturday, June 25, 2022
Jurnalism corect


Dan Barna susține că nu va putea vota la alegerile de duminică

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 2 decembrie 2020

Președintele USR, Dan Barna, a declarat că nu a identificat o cale legală pentru a putea vota la alegerile parlamentare de duminică, în condițiile în care se află izolat în București, fiind diagnosticat cu COVID-19, iar domiciliul în municipiul Sibiu.

„Vestea e foarte proastă – şi tocmai de asta vă cer să votaţi şi pentru mine. Nu am posibilitate legală, nu am reuşit să identific o posibilitate legală pentru a putea vota. Din păcate, nu există cadru legislativ în momentul acesta pentru ca cei afectaţi de COVID care nu sunt în judeţul unde au domiciliul – pentru că sunt izolat în Bucureşti şi urna mobilă nu vine de la Sibiu la Bucureşti – şi practic cred că sunt în situaţia să nu… Am vorbit în continuare cu autorităţile, să văd dacă există vreo posibilitate. Deocamdată nu am identificat vreuna. De asta, gândiţi-vă dacă mergeţi sau nu la vot, pentru că sunt oameni care s-ar putea să nu poată să o facă, deşi şi-o doresc şi îmi doream cu tot sufletul să fiu acolo. Mergeţi la vot şi votaţi gândindu-vă la lucrul acesta”, a precizat Barna, în cadrul unei dezbateri on-line USR PLUS, citat de Agerpres.

Alegerile parlamentare se vor desfășura duminică, 6 decembrie. Cetățenii vor putea vota la acest scrutin în localitatea și în secția de votare unde sunt înscriși în Registrul Electoral cu domiciliul ori reședința (viză de flotant).

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW