Friday, January 21, 2022
Jurnalism corect


Dan Barna și-a prezentat programul de președinte: Ne mai permitem să mai așteptăm încă cinci ani să ne uităm în jur și să vedem cum ne pleacă viitorul?

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 20 octombrie 2019 Etichete: , ,

Liderul USR, Dan Barna și candidatul Alianței USR PLUS la alegerile prezidențiale și-a prezentat programul de Președinte, duminică, la Iași, alături de propunerea Alianței pentru funcția de premier, Dacian Cioloș.

„Candidez pentru că vreau să vorbim despre o altfel de Românie. Pentru că prea ne-am obișnuit să spunem că în România nu se poate. Eu vreau să sperăm că se poate. Putem să avem o Românie în care fiecare dintre noi să fie fericit, o Românie civilizată, o Românie în care cetățenii să-și poată găsi locul.

Candidez acum pentru că numai anul trecut au plecat peste 230.000 de români din țară. Un oraș mai mare decât Iașiul s-a mutat cu totul în altă parte. Și asta s-a întâmplat și în anul de dinainte. Întrebarea este ne mai permitem să mai așteptăm încă cinci ani să ne uităm în jur și să vedem cum ne pleacă viitorul? E timpul să schimbăm România. Acesta este motivul pentru care candidez.”, a declarat Dan Barna, candidatul Alianței USR PLUS la alegerile prezidențiale.

Dacian Cioloș: România are nevoie să se schimbe în profunzime

La respectivul eveniment a fost prezent și liderul PLUS, Dacian Cioloș, care a declarat că susținerea lui lui Dan Barna va însemna schimbarea Constituției și o bună colaborare între Președinte și viitorul guvern USR PLUS, condiție esențială pentru schimbarea coerentă a României.

„România are nevoie să se schimbe în profunzime, acum, și noi putem să facem lucrurile acestea dacă ne susținem unii pe alții. Alegerile prezidențiale sunt cheia. Dincolo de atribuțiile Președintelui date de Constituție, și cu votul dumneavoastră vom reuși să modificăm actuala Constituție, Președintele este cel care poate să declanșeze și să susțină acest proces de schimbare în România.

De aceea avem nevoie de Dan Barna președinte. De aceea sunt astăzi aici. Pentru că ceea ce Președintele are de făcut și angajamentele pe care și le ia, o mare parte dintre ele, le poate pune în practică direct, însă o parte importantă le poate face doar colaborând cu un guvern. De aceea noi propunem tandemnul Dan Barna Președinte, și propunerea pentru funcția de prim-ministru.”, a declarat Dacian Cioloș, propunerea USR PLUS pentru funcția de prim-ministru la Iași.

Foto: Inquam photos/ Dan Barna

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW