Tuesday, May 21, 2024
Jurnalism corect


Dan Barna, răspuns la acuzațiile PSD: Domnul care iese cu sacii pe ușă este șoferul lui Tudorache

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 1 octombrie 2020 Etichete: , , ,

Dan Barna a oferit joi în răspuns tranșant acuzațiilor PSD privind fraudarea voturilor în Sectorul 1. Președintele USR susține că persoana care apare în imaginile făcute publice luând sacul cu listele electorale de semnături este chiar șoferul primarului social-democrat Daniel Tudorache.

Liderul USR a explicat că imaginile făcute publice de PSD sunt surprinse luni, atunci când membrii Biroului Electoral încercau rezolvarea problemelor care împiedicau centralizarea tuturor voturilor.

„S-a încercat acreditarea ideii că imaginile ar fi fost de seara trecută și că biroul era închis. O minciună ordinară. Imaginile sunt din seara zilei de luni când membrii Biroului Electoral al Sectorului 1 încerca să finalizeze validarea celor 9-11 secții unde nu li se potriveau cheile pe procesele verbale. Acele imagini sunt luate când reprezentanții tuturor partidelor erau acolo. S-a acreditat ideea că s-a plecat cu niște saci pe ușă. Acea ușă dă exact în spațiul unde lucrau toți reprezentanții partidelor”, a declarat Dan Barna într-o conferință de presă.

De asemenea, Barna afirmă că persoana care apare în imaginile făcute publice luând sacul cu listele de semnături face parte din personalul administrativ, fiind angajat ca șofer la Primăria Sectorului 1.

„Următoarea minciună, ‘USR a furat sacii.’ Domnul care ia sacii și iese cu ei pe ușă este șoferul lui Tudorache. Persoana respectivă este personal tehnic al Biroului Electoral iar în viața de zi cu zi este angajat al Primăriei Sectorului 1. Acesta a ieșit cu sacii în mână la dispoziția președintelui Biroului Electoral. Ideea că cineva de la USR a manipulat sacii este o minciună. Colegii mei prezenți acolo sunt candidați pentru pozițiile de consilieri la Sectorul 1, iar în această calitate, conform legii, au fost invitații de președintele Biroului să asiste ca observatori la preluarea sacilor și ducerea lor în biroul de alături unde au fost deschiși”, a adăugat Dan Barna.

În plus, liderul USR susține că decizia de a deschide unul dintre saci a fost luată de președintele Biroului Electoral în condițiile în care numărul se semnături pe listele permanente și suplimentare era puțin diferit de cel al voturilor exprimate.

„Biroul Electoral a decis ca acolo unde pe procesele verbale nu se închideau cheile, fiind câteva situații unde era 1-2 voturi în plus sau în minus față de numărul de votanți, atunci au decis să verifice în saci listele suplimentare și permanente să vadă care este numărul de votanți”, a mai afirmat președintele USR.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW