Monday, March 30, 2020
Jurnalism corect


Dan Barna: Putem intra la guvernare în orice moment. Vom susține moțiunea de cenzură/ Condițiile liderului USR

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 29 august 2019 Etichete: , , ,

Liderul USR, Dan Barna, a declarat că USR poate intra la guvernare în orice moment și că va lua parte la discuții în caz că guvernul condus de Viorica Dăncilă pică după moțiunea de cenzură. Ulterior, Barna a revenit și a precizat în ce condiții ar participa la guvernare.

„Putem intra la guvernare în orice moment. Avem resurse, avem program, avem oameni competenţi, dar este nevoie de o majoritate parlamentară care să facă posibilă reformele de care are nevoie România. Nu mai putem prosti la nesfârşit electoratul că trebuie făcute reforme, dar de fapt să nu le facă nimeni altcineva. Considerăm că aceste reforme pot fi făcute cu o majoritate parlamentară”, a declarat Dan Barna, la Tulcea.

Acesta a menționat că susține moțiunea de cenzură și că ideea că s-ar putea face reforme alături de oamenii care au fost lângă Liviu Dragnea și PSD nu poate funcționa.

„Vom susţine moţiunea de cenzură şi vom participa la discuţii pentru a găsi cea mai bună soluţie a unei guvernări care să asigure perioada aceasta de interimat care să ne ducă la alegeri anticipate. Nu este reală şi nu poate funcţiona ideea că s-ar putea face reforme alături de oamenii care au fost lângă Liviu Dragnea şi PSD în cei trei ani care aproape că ne-au scos din Europa. Şi atunci va fi o perioadă de tranziţie, un guvern, vom vedea în ce formulă, prin care să mergem spre alegeri anticipate. După aceste alegeri, să putem să ne ne asumăm o guvernare completă, consistentă, prin care chiar să facem aceste reforme de care România are o fundamentală nevoie”, a mai spus liderul USR.

Citeste si:  Meleșcanu, despre revocare: Îmi asum dublarea numărului secțiilor de vot și respectarea legii, care ar fi trebuit aduse la zi de către Parlament

Dan Barna: Nu m-am răzgândit

Ulterior, liderul USR și-a nuanțat declarația, menționând condițiile în care USR ar intra la guvernare.

„Nu, nu m-am răzgândit. USR poate intra la guvernare DOAR dacă există o majoritate parlamentară care să facă posibile reformele de care România are nevoie. Nu avem cum să credem că am putea face reforme alături de oamenii care au fost lângă Liviu Dragnea şi PSD în cei trei ani care aproape ne-au scos din Europa. Avem nevoie de un acord politic al tuturor partidelor parlamentare și al președintelui Iohannis pentru organizarea de alegeri anticipate care să dea naștere unei astfel de majorități, pentru că în actuala configurație parlamentară ea nu există. Vom susţine moţiunea de cenzură şi vom participa la discuţii pentru a găsi cea mai bună soluţie a unei guvernări să asigure perioada aceasta de interimat care să ne ducă la alegeri anticipate. Dar în contextul actual, USR nu va participa cu miniștri într-un guvern de tranziție bazat pe actuala configurație parlamentară. Suntem pregătiți să oferim susținere condiționată în Parlament. Asta a fost poziția USR de la începutul acestei crize politice și aceasta este poziția pe care am declarat-o astăzi de la Tulcea.”, a scris Dan Barna.

Foto: Inquam photos/George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW