Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Dan Barna: PNL nu vrea participarea USR la guvernare / Nu votăm învestirea Guvernului Orban

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 6 februarie 2020 Etichete: , , , ,

Dan Barna a anunțat că parlamentarii USR nu vor vota învestirea unui nou Guvern condus de Ludovic Orban, obiectivul principal al formațiunii politice pe care o conduce fiind declanșarea alegerilor anticipate. Președintele partidului a mai declarat, pentru mainnews.ro, că în acest moment PNL nu vrea intrarea USR la guvernare, varianta liberalilor fiind aceea a unui Guvern monocolor. 

“Decizia este una previzibilă. Sunt pașii necesari și obligatorii constituționali pentru a se ajunge mai departe la anticipate. Vom vota împotriva învestirii Guvernului tocmai pentru a face următorul pas pentru ca obiectivul de anticipate să devină o realitate de care România are atât de mare nevoie. În momentul de față obiectivul nostru sunt alegerile anticipate”, a afirmat președintele USR.

Dan Barna a mai anunțat că liberalii optează pentru un Guvern monocolor și că în acest moment nu se poate vorbi despre intrarea USR la guvernare.

„În măsura în care se va ajunge cu discuțiile pentru participarea la guvernare o să detaliem mai mult atunci. Deocamdată, din nominalizarea făcută de președinte că se optează pentru aceeași variantă monocoloră. PNL nu vrea participarea USR la guvernare, cel puțin în acest moment. Oricum, obiectivul  actual sunt anticipatele. primul pas este respingerea primului Guvern”, a mai declarat Dan Barna, pentru mainnews.ro.

Ludovic Orban are termen 10 zile să formeze un nou cabinet de miniștri și să meargă în fața Parlamentului pentru a primi votul de încredere. Liberalii au anunțat deja că actuala formulă guvernamentală nu se va schimba. Potrivit Constituției, dacă două Guverne la rând nu vor primi votul de învestitură de la Parlamentul României, președintele are dreptul să declanșeze organizarea de alegeri anticipate.

sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Comentarii


  • Thanx for the effort, keep up the good work Great work, I am going to start a small Blog Engine course work using your site I hope you enjoy blogging with the popular BlogEngine.net.Thethoughts you express are really awesome. Hope you will right some more posts.

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *