Monday, March 30, 2020
Jurnalism corect


Dan Barna: Pentru USR nu există premisa intrării la guvernare fără alegeri anticipate. Altfel, ar fi o negociere de cârdășie cu bucățile aruncate de PSD

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 1 septembrie 2019 Etichete: ,

Liderul USR, Dan Barna, a declarat că partidul pe care îl conduce va susține un guvern de tranziție care va avea rolul de a organiza alegeri anticipate. Barna spune că USR nu va participa în viitorul guvern de tranziție (dacă va exista) cu miniștrii, va oferi doar susținere parlamentară.

Liderul USR spune că, dacă vor intra la guvernare cu actuala formulă parlamentară, nu își vor putea pune în practică reformele care au nevoie de suport politic real. Nu vrea alianțe cu Ponta și cu Tăriceanu. Tocmai de aceea USR susține varianta alegerilor anticipate sau un guvern de tranziție.

Referitor la respingerea miniștrilor propuși de PSD de către Klaus Iohannis, Dan Barna spune că a fost cea mai bună decizie.

„Dacă vorbim de cele două nominalizări este foarte clar, doamna Gîrbovan a fost unul dintre susținătorii vocali și asumați, inclusiv în comisia Iordache a ceea ce s-a numit reforma Dragnea, reformă care aproape ne-a scos din Europa și a afectat major credibilitatea noastră ca stat, respingerea acestei propuneri de ministru al justiției, era singura variantă normală și firească pentru președintele Iohannis”, a cdeclarat Dan Barna la digi24.

Liderul USR a explică si care este diferența între candidatul Dan Barna și candidatul Klaus Iohannis:

„Este o diferență de viziune despre România. Avem pe de o parte perspectiva României PNL, cu tot ceea ce a însemnat PNL în România în ultimii 30 de ani și varianta USR-PLUS, cu tot ceea ce a făcut în ultimii 3 ani în Parlament. Este o viziune care face o schimbare majoră aduce oameni onești și competenți în politica din România. Este o viziune pe care eu o sa o propun, de președinte activ, implicat în mod constant în viața societății”.

Citeste si:  Scandal de proporții în noaptea dintre ani în Baia Mare. Mai mulți bărbați s-au bătut la petrecerea de Revelion și au ajuns la spital

Potrivit ultimelor sondaje, Dan Barna este cotat cu 16 procente, sub cotația partidului care are 22,4%. El pune această situație pe lipsa de notoritate, având în vedere că a intrat ăn politică de doar 3 ani.

„Sunt de departe cel mai tânăr om politic ca vechime, din spectrul politic actual sunt cel mai tânăr dintre candidați și efectiv e o chestiune de notorietate. Noi suntem în politica din România de doar 3 ani, oamenii nici nu mă cunoșteau, pentru că eu am fost un cetățean ca oricare altul, am pornit de la 2%. Oameni tineri, cu o solidă carieră profesională au dovedit că pot intra în parlament, că pot lupta cu o guvernare care risca să ne scoată din Europa și care pot să obțină rezultatele pe care și le-au asumat: un milion de semnături în campania „Fără penali”, o alianță politică care ne-a dus la 23%”,

 

 

 

 

Foto: INQUAM PHOTOS/George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW