Wednesday, January 19, 2022
Jurnalism corect


Dan Barna: Părinții au tot dreptul să fie nervoși, iar noi toți avem dreptul să ne întrebăm cum va arăta viitorul nostru

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 13 septembrie 2020 Etichete: , , ,

Dan Barna este de părere că părinții au tot dreptul să fie îngrijorați cu privire la modul în care autoritățile gestionează deschiderea școlilor în contextul pandemiei de coronavirus. Liderul USR PLUS a declarat că situația unităților de învățământ nu ar fi trebuit să ia pe nimeni prin surprindere.

Dan Barna susține că autoritățile au avut timpul necesar să pregătească începutul de an școlar, iar părinții au tot dreptul să fie îngrijorați cu privire la modul în care autoritățile gestionează revenirea elevilor în bănci.

Liderul USR-PLUS a mai amintit și de faptul că școlile ar intra în responsabilitatea primarilor, iar aceștia, de asemenea, ar fi avut timp să rezolve multe dintre problemele cu care instituțiile de învățământ din țară se confruntă.

De la începutul pandemiei autoritățile române știau că va veni acest moment. Șase luni au avut timp să pregătească începutul de an școlar. Școala nu e fenomen meteo neașteptat, nimeni nu poate pretinde că a fost luat prin surprindere.

Lipsesc dotările pentru școli, lipsesc resursele și, mai ales, lipsește încrederea că e cineva acolo care știe ce face, care are un plan coerent. De aceea colegii mei au făcut un site cu informații și sfaturi utile pentru elevi și părinți (poate fi accesat aici http://www.scolipregatite.ro/). Într-o administrație funcțională un asemenea demers ar fi venit de la autorități nu de la opoziție.

Părinții au dreptate să fie îngrijorați. Au dreptate să întrebe cum au ajuns în situația de a pune în balanță pe de o parte educația și pe de alta sănătatea. Așa ceva nu ar fi trebuit să se întâmple și totuși aici suntem.

USR PLUS spune de ani de zile că trebuie să aibă loc un transfer al responsabilității privind școlile către comunitățile locale. Însă niciodată n-am zis că trebuie aruncată pisica în sarcina directorilor și administrațiilor locale atunci când situația devine gravă.

Pe de altă parte, nici pentru primari anul școlar nu e o surpriză. Un primar responsabil s-ar fi întrebat încă din primăvară “Ce fac eu pentru familiile cu copii la școală? Pot ajuta cumva?”. Vă asigur că aveau metode.

Unele primării au bugete semnificative pe care le cheltuie pe panseluțe în loc să le cheltuie pe educație. Cele care nu aveau resurse le puteau cere de acum șase luni de la guvern. Dar mulți primari preferă să ceară bani pentru lucrări publice de calitate îndoielnică care se duc spre firmele de partid prin PNDL.

Părinții au tot dreptul să fie nervoși, iar noi toți avem dreptul să ne întrebăm cum va arăta viitorul nostru”, a declarat Dan Barna, printr-o postare pe Facebook.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW